Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Semester även i politiken

Kan man ha semester som politiker? Nej, inte som heltidspoiltiker i alla fall, då finns det inget som heter semester. Men visst lugnar det ner sig på sommaren och framförallt i juli. Inga sammanträden om inte något särskilt händer och bara enstaka telefonsamtal från media eller verksamheten. Och i landstinget är vi en hel ordförandegrupp som delar på veckorna och har jour varsin vecka. Så jag känner i alla fall att jag har semester. För mig är det semester att komma ut till stugan och bara vara där. Underbart. De veckorna där lever jag på hela året sedan. Jag har inget behov av att lämna Årjäng och se något annat på sommaren.

Jag konstaterar att det finns oerhört mycket att titta på och göra i Årjängs kommun varje sommar. Så många ideella krafter som arbetar för att få till stånd riktigt bra saker, det är helt fantastiskt!  Jag tänker inte räkna upp något arrangemang eftersom jag då kan missa något, utan konstaterar bara att det finns faktiskt något för alla. Och många kommer till Årjäng under sommaren. Själv brukar jag fundera mycket på vad det är som drar i Årjäng, det gör jag särskilt när jag är inne och ska handla och har krångel med att hitta en parkeringsplats...

Men ett arrangemang tänker jag faktiskt nämna ändå och det är stortravet till helgen på Årjängs travet. Det slår liksom det mesta. Många, många tusen människor på plats oavsett om det ösregnar som i fjol eller är fint väder. Härlig stämning och fina hästar och ohans till vinster har ju alla - i alla fall innan tävlingarna börjar. 

Förra veckan var det Almedalsveckan, en vecka jag följde på håll detta år. Såg på sammanfattningen på tv på kvällarna och lyssnade på partiledarnas tal på nätet efteråt. Jag måste säga att som socialdemokrat är jag oerhört stolt över partiledare Mona Sahlins tal. Inte en enda gång ondgjorde hon sig över våra politiska motståndare, nej hon bara talade om hur Möjligheternas Sverige kommer att se ut om vi socialdemokrater får styra landet. Då är det slut på klyftor och orättvisa skattesänkningar som bara gynnar de som redan har pengar. Och framförallt är det kraftfulla satsningar för att se till att alla människor kommer i jobb eller utbildning så man sedan har chans att få ett jobb. Härligt!

När valrörelsen drar igång i augusti "på riktigt" kommer det att hända mycket här i Årjäng, så håll utkik här i bloggen eller i Nordmarksbygden, så ni inte missar något av alla våra trevliga arrangemang som kommer att anordnas där du som Årjängsbo får en chans att träffa andra och prata lite om det som du tycker är viktigt i din vardag.

Jag delar till slut med mig av en härlig bild. Den här utsikten har jag varje morgon när jag dricker mitt te här ute i stugan i Sillerud. Det kan bara inte bli bättre!

Gunilla Svantorp

 

12 juli 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!