Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

"Rötter och vingar måste man ha!


Idag har åtta socialdemokrater från Årjäng varit med och högtidlighållit Tage Erlanders födelsedag på Erlandergården i Ransäter. Varje år vid den här tiden firas Erlanderdagen med tal av någon härlig människa som läst på lite extra kring Tage, så berättar Sven och Lillemor Erlander, som skriver rent Tages dagboksanteckningar, om den boken som kommer ut i höst. Denna gång är det 1960 års bok som kommer lagom till bokmässan i september. Och så fikar man och äter självklart Ransäterkakan, mums.  Här sitter vi och fikar utanför Erlandergården.

Vi som gått Värmlandsvävens studiecirkel var särskilt inbjudna i år för att avsluta den och också få en chans att under en gemensam lunch exklusivt få möjlighet att träffa dagens talare som var förre utrikesministern Jan Eliasson, en fantastisk människa!

Han pratade med oss cirkeldeltagare om sina funderingar kring internationell politik, kring värderingar och kring den borgerliga politiken. Han pratade mycket om den offentliga sektorns berättigande för att upprätthålla en god välfärd. En oerhört intressant man som man kunde ha lyssnat på hela dagen. Han hade ett så härligt citat som jag vill dela med mig av "rötter och vingar måste man ha, utan rötter blir man lealös och utan vingar blir man fantasilös!" och precis så är det ju!

Det är en sån här dag som ger mig som partiarbetare kraft och ork och tro på att vi självklart har en ny regering efter den 19 september, med vår första statsminister som är kvinna - Mona Sahlin!

Inger Digrell, Karlanda

13 juni 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!