Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Nu blickar vi framåt

Efter en månad av förhandlingar och samtal har en ny politisk majoritet bildats i vår kommun. Under de kommande fyra åren bildar Socialdemokraterna, Kristdemokraterna, Folkpartiet och Moderaterna en majoritet medan Centerpartiet, Sverigedemokraterna och Miljöpartiet är partierna i minoritet.

Förhandlingarna har inte varit lätta och självklart vill alla få igenom så mycket som möjligt av sin politik. För oss Socialdemokrater var det självklart så att våra medlemmar fick avgöra hur vi skulle agera och beslutet om att bilda majoritet togs på ett välbesökt medlemsmöte med en stor majoritet för det här alternativet. Avgörande blev att vi klarade att lösa skolfrågan med Nya Alliansen samtidigt som Centerpartiet inte ville forma någon majoritet utan endast bilda en valteknisk samverkan utan en gemensam politik. Det skulle i praktiken innebära att Årjäng skulle fortsätta att styras av en svag minoritet i 4 år och vår bedömning var att det inte skulle vara bra för kommunen. Vårt motbud till Centern var att vi åtminstone skulle lägga fram en gemensam budget men det förkastades av Centern.

Det känns väldigt bra att den nya majoriteten är stark och stabil med 22 av 35 mandat i fullmäktige. Vi har också enats om våra främsta fokusområden där vi sätter näringslivspolitiken överst på dagordningen.

28 oktober 2014

Skriv kommentar
Dela med andra!