Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

När kommer borgarnas viljeinriktning för skolan?

Efter att ha varit med på den första omvärlds- och ekonomidagen inför budgetarbetet i måndags så kan jag inte annat än fundera över när borgarna i Årjäng med kommunalrådet Katarina Johannesson i spetsen ska komma med något slags viljeinriktning kring skolan?

Det duger inte att bara vänta. Vi har väntat i flera år nu. Vi socialdemokrater har varit jättetydliga, vi har sagt att vi vill ha en ny högstadieskola, att vi inte kan ha bygdeskolor med för få elever i och att vi om vi ska ha en gymnasieskola också måste erbjuda högskoleförberedande program.

Men vad vill centerpartiet, kristdemokraterna, moderaterna och folkpartiet? Ingen vet. Det vi vet är att de sagt att vi ska ha två högstadieskolor samt att inga skolor ska läggas ner under mandatperioden. Dessutom har man tillsatt märkliga utredningar utan politiska beslut och diskussioner, t ex den om att flytta gymnasiet till Kyrkerud. Men ingen gång har vi t ex i kommunfullmäktige diskuterat frågan.

I måndags fick vi ju dessutom svart på vitt att resultaten sjunker i skolan. Självklart gör de det när vi måste lägga för mycket resurser på lokaler och utredningar. Istället för på personal som kan bidra till att barnen når bättre resultat. Skrämmande dåligt politiskt ledarskap.

Det jag är bekymrad över är att hela vårterminen ska gå innan något händer, innan någn viljeinriktning kommer. Då har vi förlorat ytterligare ett halvår.

NU måste något hända! Våga fatta de viktiga besluten vi alla vet att vi måste fatta. För barnens skull!

Gunilla Svantorp (S) Riksdagsledamot

12 mars 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!