Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Mer till socialnämnden i våra ramar

Nyss hemkommen från terminens sista kommunfullmäktige är det bara att konstatera att vi har två olika alternativ i Årjängspolitiken. I kväll var en av punkterna budgetramarna inför 2011 och vi socialdemokrater hade ett alternativt förslag där vi vill ge mer av den gemensamma kakan till socialnämnden samt satsa på att bygga en ny högstadieskola i kommunen. Vi tror inte att det är möjligt att spara mer på äldreomsorgen och vi menar att vi måste satsa oss ur den ekonomiska krisen, detta genom att vägra bygga om två dåliga högstadieskolor och istället föreslå att det byggs en ny.

Detta finansierar vi genom att föreslå förändringar inom andra nämnder. VI har samma slutsiffra, samma pengar att bedriva verksamhet för, som de borgerliga. Vi tar ansvar som opposition i Årjäng. Vi gör inte som vi ser oppositionen göra på andra ställen i länet, vägrar att delta  i beslut, yrkar på återremiss eller lägger vår politiska plattform som förslag till budgetramar. Nej, vi tar ansvar för vi tror faktiskt att det är vårt ramförslag som kommer att genomföras 2011 när vi vunnit valet i Årjäng!

Fullmäktigemötet avslutades med besök av "den sjungande lanthandlaren Rikard Ohlin" och hans dotter Stina som sjöng två visor för oss, jättehärlig avslutning.

Innan fullmäktigemötet ikväll fick vi en visning av Svensby Strand, området där många fina tomter står färdiga vid vattnet, bara att byggas på.

Och innan mötet ikväll hade vi som vanligt förmöte, denna gång kunde vi sitta ute och bläddra i våra papper och prata om handlingarna. Härligt!

Om du funderar över något kring politiken i Årjäng, tveka inte att ta kontakt med någon av oss!

Gunilla Svantorp

21 juni 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!