Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Konsthall eller folkbildning?

Vid kommunfullmäktigemötet i måndags kväll så hade vi att ta ställning till en motion från delar av den borgerliga gruppen som handlade om att inrätta en konsthall i kommunen. Från kultur- och fritidsnämnden var yttrandet positivt under förutsättning att man får tilläggsanslag på de 300 000 som det kostar i hyra varje år.

Vi socialdemokrater hade inte med några pengar till någon konsthall i vårt budgeförslag som vi la i slutet av 2010. Vi tycker kanske att folkbildning och ungdomsarbete är viktigare än en konsthall. Dessutom är det ju faktiskt så att vi har kunnat avnjuta många konstutställningar både på Travmuséet och Kyrkerud och nuvarande biblioteteket så vi ställer oss lite frågande till behovet av en ny konsthall.

Vi yrkade avslag på förslaget att ge kultur- och fritidsnämnden i uppdrag att utreda frågan ytterligare med men undertornerna att vi ställer oss positiva till konsthallen men förlorade självklart den omröstningen.

Vi menar att en politikers viktigaste uppgift är att prioritera vad som är viktigast att satsa på och då kanske inte en konsthall kommer överst i det läge Årjängs kommun befinner sig i.

Det ska bli väldigt spännande att se var de 300 000 kronorna i årligen återkommande hyra för en ny konsthall ska tas.

Vi menar att de pengarna, om de finns, skulle kunna användas på betydligt bättre sätt.

Gunilla Svantorp (S), en av 41 ledamöter i fullmäktige

2 februari 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!
Facebook
Bloggar

Anslagstavla sponsrade länkar