Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Gott nytt 2012!

Vi socialdemokrater vill önska alla invånare i Årjäng och läsare av denna blogg ett riktigt gott nytt 2012!

Och om vi ska ha några nyårslöften så blir det att vi ska hålla bloggen betydligt bättre uppdaterad än vad den varit under hösten. Vi ber om ursäkt för detta, bloggen har varit underprioriterad och så ska det inte fortsätta se ut. Här ska vi ju ge våra synpunkter på vad som händer både i kommunpolitiken, i landstingspolitiken och nationellt samt bolla saker med er som vi tycker är viktiga.

Valresultatet i landstingsvalet visar nu vad som händer när de blå politikerna sätter marknadskrafterna före människan. Vi riskerar att bli av med vår vårdcentral och dessutom har den borgerliga majoriteten i landstinget fattat beslut om att vår vårdcentral får omvandlas till en filial och detta utan att de satt några regler för vad som är en filial. Det oroar oss mycket och vi lovar att ha stenkoll på vad som händer i denna frågan. Vi ska vara en blåslampa!

I kommunpolitiken hoppas vi att det äntligen ska hända något på skolfronten. Våra barn och ungdomar är värda en bättre skola.

I riksdagen har mycket av arbetet för oss socialdemokrater handlat om att synliggöra hur klyftorna mellan olika grupper i samhället hela tiden ökar med borgerlig politik och hur det är de som har det allra svårast som får betala t ex skattesänkningar. Helt ovärdigt ett välfärdssamhälle. 

Vi hoppas att ni haft en skön julhelg, trots att skidåkning och andra aktiviteter som kräver snö har uteblivit och tillsammans har vi nu ett nytt oskrivet år framför oss att se fram emot. Vi tänker göra vårt bästa för att under det året, trots oppositionsroll i kommunen, bidra till att kloka beslut fattas som kommer många till del, som minskar klyftor och som ökar tillväxten i vår kommun.

Gunilla Svantorp, riksdagsledamot och kommunfullmäktiges andre vice ordförande


 

30 december 2011

Skriv kommentar
Dela med andra!