Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

God fortsättning!

Just nu befinner vi oss mitt emellan julhelgen och nyårshelgen och det är - 20 grader ute. Lite väl kallt kan man tycka. Kylan tar bort mycket av möjligheterna med vinteraktiviteter. Hoppas det vänder och att temperaturen går uppåt igen.

Många pratar och funderar över vad som hänt prästen Kerstin som så oförklarligt försvunnit. Det är märkligt och otäckt att en människa bara kan försvinna och jag hoppas för hennes anhörigas och vänners skull att hon påträffas så vi alla får veta vad som hänt, även om hoppet om att finna henne i livet nu är borta. Men bara vetskapen om vad som hänt lindrar mångas oro.

Ledigheten har för min del ägnats en hel del åt att besöka vårt fina gym i badhusets lokaler i Årjäng. Där träffar jag alltid många månniskor som jag pratar med olika saker om. En sak har dock återkommit under mina besök där och det är oron för vad som ska hända med gymnasieskolan ch en viss ilska över att man inte vet vad som faktiskt händer. "Hur kan man prata om framtidstro och utveckling och samtidigt lägga ner gymnasieskolan? var en berättigad fundering häromdagen.

Som varande i opposition i den här kommunen kan jag bara hålla med.

Den här frågan är så illa hanterad av den borgerliga majoriteten att man inte tror det är sant. I stället för att involvera många och diskutera frågan där den hör hemma, i de politiskt valda församlingarna, så har man valt att skriva insändare i tidningarna och där klargöra sina ståndpunkter. Det är inte demokratiskt och det hör inte hemma på 2000-talet. Så jag kan bara uppmana till större öppenhet. Om det är någon gång vi ska ha öppna möten och diskutera saker med många Årjängsbor så är det nu, nu när vår utbildning håller på att förändras i grunden - och detta utan att mer än några få tillåts vara delaktiga. Jag är förvånad över att inte fler protesterar.

Detta är en fråga som borde beröra alla, oavsett var man bor  i kommunen.

Gunilla Svantorp (S)

29 december 2010

Skriv kommentar
Dela med andra!