Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Europas lägsta arbetslöshet 2020

Idag presenterade vi socialdemokrater den alternativa budgetmotionen i riksdagen, alltså vad vi vill göra i Sverige nästa år. Och det viktigaste har vi slagit fast, vi ska ha EU:s lägsta arbetslöshet före 2020. Det kräver en bra politik.

Det är stor skillnad på våra förslag och regeringens budgetförslag, se här.

 

Vi vill satsa det reformutrymme som finns på jobb och utbildning. Vi vill ha bristyrkesutbildningar, bättre matchning, en 90-dagarsgaranti för unga arbetslösa, 16 000 fler platser på yrkeshögskola/universitet och högskola, 13 000 fler platser inom komvux, yrkesvux och folkhögskola och en stor, stor satsning på skolan, på fler lärare och mindre klasser och på tidigt stöd när det behövs.

Vi höjer ersättningsnivåerna i a-kassa och sjukförsäkring eftersom det är viktigt att  vi har trygghetssystem som fungerar när något händer.

Vi höjer barnbidraget med 100:- per  månad och vi satsar betydligt mer på pensionärerna än regeringen, vi tar viktiga steg för att se till att pensionärer och löntagare betalar lika i skatt på lika mycket inkomst.

Vi tar bort fas 3 och satsar istället på extratjänster som är viktiga jobb med riktiga avtalade löner. Och vi satsar på fler och växande företag genom att vi t ex låter staten ta över ansvaret för den andra sjuklöneveckan och erbjuder riskkapital som kan bidra till att driftiga personer kommer från idéstadiet till att bli företagare.

Vi har många fler förslag. De kan du läsa på www.socialdemokraterna.se

2 oktober 2013

Skriv kommentar
Dela med andra!