Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Nordmarkscupen 2016

Nordmarkscupen 2016

Sporthallarna i Årjäng fylldes, som brukligt vid den här helgen på året, med innebandyspelare från ett stort antal lag från både Värmland och Dalsland.

Arrangemanget växer något för varje år och om inte Nordmarkscupen är den största innebandycupen i Värmland så är det i alla fall nära inpå.

Totalt deltog för året drygt 600 spelare fördelade på hela 46 lag. Och om man då räknar minst en förälder till varje spelare, 100 volontärer, domare och ledare så kan man lätt inse att det var fullsatt i sporthallarna.

Att en av de ledande leverantörerna av innebandyprodukter valde att vara på plats under helgen är ett tydligt tecken på cupens popularitet.

Årets upplaga av Nordmarkscupen startade redan på fredagen då flicklagen fick göra upp om segern.

Lördagen och söndagen fortsatte i samma tempo och först frampå kvällskvisten kunde segrarna i de olika klasserna koras.

Nordmarken var väl representerade under helgen och gjorde bra ifrån sig i samtliga lag.

Nordmarkens IBF P04

Allra bäst, om man då ser till Nordmarken, gick det för Pojkar 04 som efter att ha vunnit en tuff match mot Skoghall Röd med siffrorna 2-1 sedan också besegrade Skoghall Blå i en rafflande final med 4-1.

Kim Lindeberg och Robin Karlsson, två av de drivande krafterna inom NIBF, är mycket nöjda med hur helgen förlupit och de öppnar självklart upp för ytterligare en upplaga av Nordmarkscupen nästa år. Datumet blir troligen satt till 6-8 januari 2017 och de kommer kunna ta emot anmälningar inom kort.

-Tusen tack till alla 54 sponsorer, spelare, ledare och föräldrar, säger Robin.
-Och lika många tack till de 100 frivilliga som arbetat med oss under helgen säger Kim.

Väl mött 2017.

Grattis säger vi till samtliga lag för väl genomförd cup,
och ett extra grattis till de segrande i:

F03/04 Åmål
P03 BK Vålberg
P04 Nordmarkens IBF
P05 Karlstad IBF
P06 Karlskoga

Fler resultat här: https://drive.google.com/drive/folders/0BzDJNt2oxveIaV9NZGNkUkZkYkUTherese Lindeberg och Marina Hillensjö, två mycket aktiva damer som möjliggör Nordmarkscupen.

Domare Jimmy Svensson hade det svettigt.

 

 

Text: Christer Nilsson
3 januari 2016
Skriv kommentar
Dela med andra!
Bilder från förr

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand.

Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så kommentera gärna om fler upplysningar finns.
 

Läs vidare ...

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...
Future Fighter boxing camp

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...

Amanda tog hem det i Oslo!

Den 14 mars var det dags för en ny tävling i Oslo, där de arrangerar en serie galor varje säsong. Teamet bestod av Amanda Nerstrand Andersson och vår tränare Morten Pettersen.  Siri Rundberget, IF Ørn...

Läs vidare ...

Götes Grill byter ägare

Allting har en ände men korven den har två. Hur många ändar Götes Grill har vet man inte, men att Göte och Patrik nått sin ände i korvbranchen står klart, då de nu på torsdag serv...

Läs vidare ...