Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Klubb August firade 50:e mötet

Klubb August firade 50:e mötet

Klubb August bildades 1965 men höll i år det 50:e mötet och valde därför att fira lite extra.
Mats Arenö som varit med från starten berättar:

"I augusti 1965 satt några ynglingar i 20-års-åldern på Claras konditori  i Årjäng och begrundade att sommaren närmade sig sitt slut och att de var och en snart skulle återvända till sina olika studieorter. Varför inte ta en liten tur till hotell Dalia i Bengtsfors (kraven på äventyr var mindre på den tiden) för lite mat och dryck? Sagt och gjort.

Väl på plats så föddes under kvällen idén om att starta en liten klubb vars syfte var att varje augusti samla ihop gamla kompisar från uppväxten i Årjäng. Uppdraget att ordna detta skulle rotera mellan medlemmarna så att man kunde ses på olika lämpliga orter, helst nya för varje år. Av dessa initiativtagare finns idag fyra personer kvar i klubben, nämligen Mats Arenö, Lennart Persson, Stig-Göran Nilsson och Per Albinsson.

Sedan dess har nya medlemmar fyllts på så att medlemsantalet idag, nästan 50 år senare, närmar sig 40.

I år 2014 så hölls det 50:e mötet på Bjertorps slott utanför Vara och där samlades 33 mogna ynglingar för att umgås och utbyta gamla minnen."

Längst bak fr v: Roger Fredlund, Hans Hansson, Hans Carnlöf, Göran Axelsson, Christer Carlson, Kjell-Olov Johansson, Gunnar Albinsson, Peder Andersson, Lennart Persson, Sam Carlson, Håkan Albinder, Stig-Göran Nilsson.

Ungefär i mitten: Klas Widegren, Thomas Fredriksson (fick slips senare), Mats Arenö, Ulf Ljungdal, Åke Persson, Dan Johansson, Staffan Persson, Nils-Erik Einarsson, Anders Svensson.

Längst fram: Jahn Pettersson, Arne Karlsson, Hans Pettersson, Eje Johannesson, Tommy Eriksson, Peter Johansson, Christer Nilsson, Örjan Gustavsson, Morgan Skytt, Per Agnred, Mikael Skytt, Per Albinsson.
(Foto Stig-Göran Nilsson)


Med sina 50 år på nacken är klubben idag väl inarbetad och de årliga träffarna är lika uppskattade nu som då. Konceptet är i regel detsamma men med stor variation i bland de olika aktiviteterna. Upplägget som fungerat i 50 år kommer säkert att fungera i många år till och klubben ser fram emot att även fylla 60 år. Under de senaste åren har en medveten föryngring skett vilket borgar för klubbens framtid.

Vad som sker nästa år är det bara en som vet och det är årets Stor August, ”han som bestämmer allt i hele vala” (enligt klubbens stadgor).

Text: Mats Arenö (Christer Nilsson)
Foto: Stig-Göran Nilsson
10 september 2014
Skriv kommentar

Otroligt att 50 år kan gå så fort och att ni verkar ha lika kul, men ni var snyggare då. Hoppas träffa några av er i maj.

Postat av K Björnson den 3 oktober 2014
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...