Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
KA-Fritid utökar igen

KA-Fritid utökar igen

 

KA-Fritid har länge haft många ben att stå på i sin verksamhet då Pär Karlsson genom åren ständigt förnyat sitt sortiment i butiken. Nu är det dags igen och denna gång är det fyrhjulingar som bereds plats.

Att sälja motorcyklar och tillbehör är ingen nyhet för KA-Fritid då det funnits produkter av detta slag i sortimentet under en längre tid. Sedan har ju skog och fritid alltid funnits i sortimentet som butikens basutbud så Polaris passar väl in i butikens inriktning.

Efter förhandlingar med MP-Maskin och Polaris Sverige stod det efter en tid klart att KA-Fritid tar över MP-Maskins Polaris-verksamhet för att driva den vidare i Årjäng.

Det betyder att MP-Maskins polarisverksamhet flyttas från Holmedal till Årjäng och KA-Fritid blir därmed ett fullservice-företag med försäljning, verkstad och reservdelar för just Polaris.

Förtydligande: MP-Maskin i Holmedal kommer fortsatt bedriva försäljning av övriga produkter i deras sortiment, såsom Kranman, Toro, Warn, Co Släpet mm. Den verksamhet som flyttas till KA-Fritid gäller endast Polaris.

För att få plats med de nya produkterna har Pär Karlsson även förvärvat nya lokalutrymmen som kommer att inhysa större delen av service och försäljning av fyrhjulingarna. Lokalen finns nära nuvarande butik men på andra sidan E-18, i tidigare S.A-Plåt. (strax väster om gamla bryggeriet).

Under sommaren har så flyttlasset gått mellan Holmedal och Årjäng i skytteltrafik och det mesta är nu på plats i Årjäng. Den nya lokalen ska så klart anpassas till kommande behov innan den tas i bruk men försäljning och service är redan etablerat i Årjäng, så den som behöver serva sin Polaris är numer välkomna till KA-Fritid för tidsbokning.

Pär Karlsson är nöjd och ser med tillförsikt på framtiden. 

-Polaris är ett stort steg framåt för butiken. Att sälja skogs och fritidsrelaterade produkter har alltid varit kärnan i verksamheten och nu blir den ännu starkare, säger Pär.

KA-Fritid kommer att ha visning av maskiner under marknaden utanför sin butik på Backaområdet.


 

Text: Christer Nilsson
Foto: Christer Nilsson
15 september 2015
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...