Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Götes Grill byter ägare

Götes Grill byter ägare

Allting har en ände men korven den har två.


Hur många ändar Götes Grill har vet man inte, men att Göte och Patrik nått sin ände i korvbranchen står klart, då de nu på torsdag serverar sina sista korvar som grillmästare, och därmed överlämnar verksamheten till den nye ägaren.

Det hela tog sin början redan 1994 då de i liten skala, under sommaren och hösten, ”testade” att sälja korv från en hyrd stationär korvmoj bredvid Ok/Q8.
Resultatet var inte det bästa men i alla fall så pass bra att de valde att fortsätta inom gatuköksbranchen.

1996 hyrde de en lite större vagn som även var mobil och den var placerad vid industriområdet, där Ö&B en gång var placerat.

1997 köpte de sin första egna vagn som placerades ungefär där som nuvarande lokal finns. Då de såg att placeringen fungerade och att Årjängsborna fortsatt var sugna på grillmat så bestämde de sig för att expandera. 1998-1999 byggdes därmed den lokal som idag inrymmer Götes Grill.


Patrik och Göte riktar ett stort tack till alla gäster och kunder de mött under åren.

Göte och Patrik kan se tillbaka på många fina år i grillen men nu, 24 år senare, är det alltså dags för de båda att sätt punkt och överlämna verksamheten till den nye ägaren Hafiz Hatamov.Hafiz Hatamov kommer närmast från Torsby och är rutinerad i branchen. Tidigare ägde han Pizzeria Arrarat i Torsby samt flera restauranger i Norge. Hafiz är nu helt inriktad på att driva Götes Grill och kommer inte att ändra på varken namn eller meny, då han anser att det 24 år gamla konceptet är vad folk i Årjäng vill ha.

Så, ”en körv på Götes ä gör gött” gäller fortfarande enligt Hafiz och hälsar alla hjärtligt välkomna även i fortsättningen.

 


 

Text: Christer Nilsson
Foto: CN
4 maj 2018
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...