Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Future Fighter Boxning Camp VIII

Future Fighter Boxning Camp VIII


Film från campen av Frederik Fritz Schibli, FZ Webfillm.se
https://www.youtube.com/watch?v=M4OFiE7nQEI&feature=share


2-5 juni arrangerades Future Fighter Boxing Camp nr 8! Vi har varit med sen starten 2010, och det var ett grymt bra läger återigen.

Det är Sveriges största läger med drygt 100 boxare på plats, allt från diplomare 10-14 år till matchboxare som sparrade inför EM och SM samt Patricia Berghult som sparrade inför sin 8 match som profesjonell boxare. Kan tillägga att hon vann även den, och är 8-0-0 med 2 KO på sin record.

Det var totalt 10 pass som genomfördes under campen på 4 dagar, där vi hade delat in grupperna i 3. Grupp 1 var diplom 10-14 år. Grupp 2 var ungdom-junior 15-18 och senior-elite 19 år och uppåt.
Morgonpass: 07:00-08:00
Förmiddagspass: 11:00-13:00
Eftermiddagspass: 15:00-17:00

  
Amanda Nerstrand Andersson

I år hade klubben med boxaren Amanda Nerstrand Andersson, med 4 matcher under bältet. Här fick hon träna och sparra med både nybörjare och svenska mästare. Den bästa sparringen gjorde hon med en dansk tjej som skulle till EM inte så länge efter lägret!

Amanda med träningspartner


Evelina Andersson (Rankad 2 i Sverige) & Roar


Roar har full koll på boxarna!


Några av boxarna som var på plats!
Huvudtränare var Majid Jelili med ca 140 matcher. VM-brons 2001, SM-guld 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, flera internationella turneringssegrar, senast i Finland och Estland. 15 landskamper (12 segrar). Årets boxare i Sverige 2001, 2002, 2003.
Förbundskapten, ledare av sportkommittén i en 10-års period.

Majid Jelili

 Från vänster: Per Arne Ljung, Ken Kvist, Ida Kvist, Ivan Simic, Jocke Berghult, Thomas Kensert, Evelina Andersson, Mikael Broman, Majid Jelili och Roar Tangenes[


Roar Tangenes hade den stora äran av att vara en av tränarna i crewet till FFBC VIII. Otroligt lärorikt och inspirerande att få vara delaktig i ett läger av denna magnitud!
 

Text: Roar Tangenes
3 juli 2017
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...