Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Full pott för Värmland i Oslo!

Full pott för Värmland i Oslo!

I vanlig ordning åkte Box Team Nordmarken in til Oslo för att tävla lördag 18 mars. Vi mötte upp BK 1925 från Karlstad, och åkte ihop med deras tränare Bosse Kihlström och hans boxare Kristofer Nilsson. Vi har haft ett jättebra samarbete och träningsutbyte i flera år, och det var kul att va som ett litet värmländskt lag.

Amanda Nerstrand


Amanda gjorde sin andra match, och vi fick denna gång möta Aletkia Strande från Gran BK. Matchen gick i senior 60 kg, 3 ronder av 2 minuter.

Hon kändes väldigt stark redan på uppvärmningen när vi körde plattor, hon var explosiv och hårtslående. Även lugnet var på plats så taktiken blev genomförd till fullo. Amanda gick ut direkt och tog kontroll över matchen! Tog mitten av ringen, avvaktade lite så vi fick se vad motståndet hade att komma med, sen var hon nådelös i sina attacker. Amanda tog över matchen mer och mer, och mot slutet av andra ronden fick motståndaren även en räkning efter ett par solida träffar av Amanda.

Foto med Amanda och motståndare, så har Amanda blått linne/shorts, domare Tomm Sande i mitten.

Sista ronden var det spel mot ett mål, och vi bestämde oss för att gå mer till attack mot kroppen på motståndaren.

Samtliga domare var överens, och vi tog hem segern med domarrösterna 5-0.

Foto med Kristofer och motståndare, så har Kristofer blått linne och svart/blå shorts, domare Erdem Alper.


Kristofer Nilsson, BK 1925i Karlstad, mötte svårboxade Oskar Jensen från Drammen i 75 kilo. Norrmannen fick flera tillsägelser av domaren för regelvidrig boxning, och fick även en varning som ger poängavdrag för att ha för lågt huvud. Kristofer vann med solklara 5-0. Jensen orkade inte hänga med i konditionsstarke Kristofers tempo, som lade ett grymt press på Jensen i samtliga 3 ronder!

Bak från vänster: Amanda, Roar, Bosse, Kristofer. Fram från vänster: Leona, Sydney

En härlig lördag för oss alla!

Roar Tangenes
Huvudtränare – Box Team Nordmarken IF
 

Text: Roar Tangenes
27 mars 2017
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...