Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Comeback av Amanda Nerstrand

Comeback av Amanda Nerstrand

COMEBACK AV AMANDA NERSTRAND ANDERSSON PÅ PÅSKMÄLLEN I KARLSTAD PÅ LÅNGFREDAGEN.

Vi mötte denna gång Emelie Augustsson från Bulldog Training Center i Göteborg. Vi visste vi hade tuff motstånd, då Emelie är regerande mästarinna i Golden Girl Championship. Det är europas största turnering för tjejer/kvinnor. Hon var även obesegrad hittils i sin karriär.

Emelie Augustsson med röda handskar, Amanda med blå. Ringdomare Ismail Taki ser till att allt går rätt för sig.

Vi boxades riktigt bra i första ronden, och Emelie fick inte alls grepp om Amandas skickliga fotarbete och rörlighet/smidighet. Amanda kontrade henne så fort hon gick till attack. Ronden var jämn, men Amanda tog hem den! Första hälften andra ronden var också bra, dock började motståndaren jaga lite mer. När Amanda Nerstrand Andersson bryter motståndarens attack träffas hon av en klockren rak höger, och fick ta räkning. Den tog rätt så bra, och efter hårda dueller efteråt var det rätt av domaren att bryta.

Amanda Nerstrand Andersson boxades riktigt bra, och alla har någon gång gått på en riktig propp. Boxningen är tuff, och det är vi väl medvetna om!

Roar Tangenes ser till att utrustningen sitter rätt inför första ronden.

Vi säger tusen tack för all kärlek och uppbackning från både klubbmedlemmar, lokalbefolkningen och boxningsmiljön som helhet.

 

Vi fortsätter satsningen, och har inplanerad 2-3 matcher till innan säsongen 2017-2018 är över.
 

Text: Roar Tangenes
Foto: Therese Gustavsson
18 april 2018
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...