Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Årjäng-talang i stor final

Årjäng-talang i stor final

Marcus Erkenfjord från Årjäng har tagit sig hela vägen till Värmlands-final i talangjakten ”Svensktoppen nästa” i Sveriges Radio P4.

Tisdag den 5 juni är han en av sex finalister som tävlar live på Sandgrundsudden i Karlstad.

– Det här blir det största jag gjort hittills, säger Marcus.

Han började spela gitarr och sjunga för några år sen. Karriären hittills har mest bestått av cover-spelningar runt om i Årjäng, senast nu på Mainstreet 46 tjejkväll på hotellet. Men nu i tävlingen är det en egenskriven låt som gäller - Why did You go -
– Jag gillar att spela covers, men det är roligt att göra egen musik också. Jag gjorde låten som ett musikarbete i skolan, och det råkade bara bli den här, jag hade ingen större tanke bakom den. Sen finputsade jag den efteråt. Den handlar väl om det vanliga, att bli lämnad och sånt, säger Marcus lite blygt.
För att spela in låten tog Marcus hjälp av producenten Stig Lindell, som även fyllde ut produktionen med fler instrument innan den skickades in till tävlingen.

Från början fick vem som helst skicka in sitt bidrag till tävlingen, sen tog en jury ut tio bidrag som SR P4 Värmlands lyssnare fått rösta på, och nu är Marcus alltså en av de sex finalister som återstår.
– Det är väldigt stort för mig. Jag vet att det är många i Årjäng som har röstat, så det är kul. Folk verkar gilla låten.
Den som vinner Värmlands-finalen får tävla i riksfinalen, och den som vinner där har bland annat en garanterad plats i nästa års Melodifestivalen.

Hur ska du göra för att vinna i Karlstad?
– Jag får göra mitt bästa, så kommer det förhoppningsvis att gå bra. Så länge jag inte känner att jag är förkyld eller liknande så kommer jag nog inte vara alltför nervös.

Redan den 1 juni kan man börja rösta på finalisterna. För att rösta på Marcusgå in på Sveriges Radio

 

Fakta om Marcus Erkenfjord

Ålder: 16
Flickvän: Nej
Bor: I villa centralt i Årjäng med familjen
Bästa bandet? Johnossi
Ser på TV? Två och en halv män
Intressen utöver musiken: Köra cross, skidor och tjejer
Aktuell med: En av finalisterna i ”Svensktoppen nästa” som arrangeras i Karlstad tisdagen den 5 juni.

Text: Jonas "Heavy" Stentäpp
Foto: Jonas "Heavy" Stentäpp
31 maj 2012
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...