Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS
Amanda Nertsrand Anderssons första match

Amanda Nertsrand Anderssons första match

Åshild Sørskål, ringdomare Christian Olsen och Amanda Nerstrand Andersson.


Amanda Nerstrand Andersson gick sin första match i Oslo, lördag 14 januari.

Vi mötte Åshild Sørskål från Vestby BK, i klassen senior 64 kg. Åshild hade gått en match innan, och hade tränat boxning lika länge som Amanda. Så det här var en riktig bra match för båda boxare.

Första ronden var Amanda riktig vass, och tog hem den på ren aggression. Hon hade klart fler träffar, och motståndaren hade problem med det trycket vi satte på henne. Det var också taktiken, då Åshild var en del längre än Amanda.

I andra ronden började Amanda mattas lite, och klarade inte helt att hålla ihop stilen. Hade bra träffar i sina attacker, men gav bort lite enkla träffar vid småslarv. En mycket jämn rond, som kunde gå bådas väg.

Sista ronden var tuff, då fick vår motståndare ut fördelen med sin räckvidd, Hon hade fler tydliga träffare, och tog den ronden klart.


Amanda och Roar taggar till inför matchen

Det blev förlust denna gång, med domarsiffrorna 4-1. Det vill säga att 4 domare hade vår motståndare som vinnare, medan 1 domare hade Amanda som vinnare.

Så matchen var så jämn som det går att bli. Men de möts garanterat igen, och då hoppas vi på att rätta till resultatet.




Med vänlig hälsning

Roar Tangenes
Ledamot
SB&K-Distrikt Mellan
 

Text: Roar Tangenes
24 januari 2017
Skriv kommentar
Dela med andra!

Bilder från förr

Kulturredaktionen har gjort en djupdykning i Årjängs historia och samlat material från en svunnen tid. Bildarkivet kommer att fyllas på efter hand. Vyerna kan vara svåra att platsbestämma i vissa fall, så...

Läs vidare ...

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Female Box Sweden Norway 10 November 2019

Många klubbar har få tjejer/damer, och har därmed svårt att få bra sparring. Klubbarna måste ofta resa utomlands på olika samlingar, något som är både tidkrävande och dyrt.

Läs vidare ...
Interjakt öppnar butik i Årjäng

Interjakt öppnar butik i Årjäng

På fredag smäller det. Interjakt slår då upp portarna och inviger den nyinredda jaktbutiken i Åslanda. Invigningen pågår mellan kl 10:00 och 17:00 och under dagen kan man ta del av flera andra utställare och aktiviteter.

Läs vidare ...

Sportarkivet

Sportarkivet visar bilder från idrottsprestationer, sporthändelser, idrottsevenemang, stora som små, nya som gamla, eller annat sportrelaterat med anknytning till Årjängs Kommun/Nordmarken. Har du också en bil...

Läs vidare ...

Future Fighter boxing camp

Vi deltog även i år på Sveriges största breddläger i Höllviken som ligger söder om Malmö. 

Läs vidare ...