Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Lärarnas Riksförbund stöder skolchef May Bjerklund

Vi i LR:s styrelse i kommunföreningen i Årjäng ställer oss frågande till att May Bjerklund är varslad från sin post som skolchef i Årjängs kommun.

I NWT samt VF kan vi läsa att uppsägningen grundar sig på samarbetssvårigheter samt otydligt ledarskap och detta går stick i stäv med den uppfattning våra medlemmar framfört under de år Bjerklund varit skolchef. Tvärtom har våra medlemmar framfört att Bjerklund varit lyhörd för åsikter som framförts, att hon har personlig kännedom om de som jobbar i verksamheten och att hon har stor social kompetens som chef.

Hon är också en stor visionär när det gäller den nya högstadieskola som nu ska byggas i Årjäng och hon har varit en pådrivande kraft till ett utökat samarbete mellan kommunens nuvarande högstadier samt banat väg för att ta fram gemensamma riktlinjer för den nya gemensamma skolan.

Vi i LR:s kommunförening i Årjäng har stort förtroende för May Bjerklund som skolchef och kräver att varslet tas tillbaka samt att verksamheten inom kommunens skolor ska få det stöd och den arbetsro som krävs för att vi ska nå Bjerklunds vision att ska skapa Sveriges bästa skola här i Årjäng.

Styrelsen för Lärarnas Riksförbund i Årjäng          

Text: Styrelsen för Lärarnas Riksförbund i Årjäng
19 januari 2014
Skriv kommentar
Dela med andra!