Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

WILLE OCH BEPPEN FIXAR PARTAJ

Gåbortkostymen har hängt på vädring i snart fyra månader. Allt sedan Conrads Wilhelm stod som V75-vinnare på hemmaplan under Stordagen 11 juli har vi varit övertygade om att Dalsland/Värmlands rikshästar Beppen Palema och Wille med gemensamma krafter skulle ta hem den statusmättade serietävlingen Rikstravet. Med tränarna Magnus Jakobsson (Beppen) och Kristian Lindberg (Wille) vid tömmarna har vi egentligen aldrig tvivlat om att den utlovade segerfesten skulle bli en samlingspunkt, där dalsländska och värmländska röster skulle överrösta allt annat sorl. Nu är vi där!

Det ryktas att kalaset kommer att äga rum på Färjestadsrestaurangen lördag den 21 dennes. Lita inte helt och fullt på den uppgiften, men vi brukar ha rätt. Och apropå rätt, så kommer det säkert att bli minst en trerätters när det bullas upp inför den stora festen, för notan får faktiskt utan att någon protesterar hamna på ansenliga 150.000 kronor.

Rikstravet avslutades måndagen den 2 november med att hästarna utauktionerades på nätet. Naturligtvis var det högintressant att följa budgivningen och inte oväntat värderades våra hästar högt. För 131.000 kr kunde Beppen Palema återköpas och Conrads Wilhelm blev ännu dyrare, 202.000. Fast strängt taget var det inget överpris för någondera. Den enda som överträffade de båda i fråga om prislapp var Stall Mittnorrlands 3-åriga sto Carisma Mearas, men hon gjorde det med eftertryck. Orsaken var säkerligen till stor del att hon och Susanne H Osterling kvalificerat sig till finalen av Breeders´Crown på Eskilstuna nu på söndag (8/11) med 800.000 till segraren. Kan nog få svårt att vinna från ett taskigt tolftespår, men en hyfsad peng kan det bli. Det trodde i varje fall ägarkretsen fullt och fast på, för de drog upp hela 502.000 kronor ur sina norrländska plånböcker. Lycka till, säger vi, sportsliga som vi är. Stall Mittnorrland blev tack vare Carisma rikstravstvåa även om vägen fram inte var enbart ljus. Stallets andra häst, L´Amour dog nämligen på Dannero i maj vid ett lopp där.

Helt utan förvarning slår oss en tanke: Hade Wille bara fått fritt fram på upploppet i derbykvalet så hade han nog kostat runt miljonen. Att han nu gick för så små slantar kan ha betytt Årets Fynd för köparna. Absolut något att tänka på vid firandet den 21!

Känns de igen? Kristian Lindberg och Wille, V75-vinnarna 11 juli 2015. Fotofullträffen svarade Kurres bilder för. 


 

4 november 2015

Skriv kommentar
Dela med andra!