Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

TORN FÖRSTÄRKT MED RÅD

En händelserik och spännande lördagmiddag bjöd Töcksmarks Travklubb på. I måldomartornet hade man förstärkt med ex-kommunalrådet Åke Larsson, 78, vars rutin och pondus gav stadga åt arbetet i nämnden. Åke, som själv under en lång politisk karriär tävlade i Centerpartiets färger, fick se sin sentida S-märkta efterträdare Daniel Schützer på ett tilltalande sätt ta hem en seger med egna uppfödningen Cityglow u Citygirl.

Jokke Ålj e B.W.Modde – Ellen Ålj är en 4-åring som vår utsände spår en ljus framtid. Björn Martinsson, mästerfotografen, instämmer.

LUDDES DAG

Eljest var det en lyckad dag för Per Ludvig Nilsen, som först lät fuxen Jokke Ålj, 4, debutera på 1.35 utan att på minsta sätt vara pressad. Där väntar vi oss stordåd under säsongen! Att sedan K-G Edmans Vollanfaks var totalt överlägsen i kalla snabbloppet, förvånade ingen. Nilsen hade ytterligare en seger på gaffeln i 3-åringsloppet, där idealtiden var 1.55. Strax före mål märkte Ludde att det gått lite för fort för honom och Tors Spik så han slog till bromsen. Det räckte inte ändå, för Kristina Larsson med Lysjö Diva snäppet bakom var en tiondel närmare idealet.

Bästa tempobedömare visade sig Kristina Larsson vara i 3-åringsloppet, där 1.55 var idealtid. Klockorna går alltid rätt i Rottneros.

TVÄRSTOPP VD VINNARCIRKELN
Sådana tvärnitar 20 meter från målstrecket såg man ibland i forna tiders kallblodslopp, där det gällde att inte få en bättre kilometertid än 2.05, vilket var gränsen till ”vanliga” lopp. Det var lättare att tjäna pengar i lanthästlopp och prissumman där räknades inte in i totalsumman. (Minns jag kanske fel där?) Jag har för mig att jag en gång såg Paul Albinsson tillämpa principen halt på stället, när han med den blivande elithästen Brandver hamnat 60 meter före klungan.


Rätt nöjd ser Kristian Lindberg ut sedan han med Dark Surprise tvålat till svärfar Ove.
NÄRA DUBBEL
Nära en dubbel var veteranen Ove Roland Andersson, 71, som först vann med sin Sirikit knappt före mågen Kristian Lindberg med O´Hara Garbo. Alldeles på linjen kvitterade Kristian i dagens sista varmblodslopp genom att med Dark Surprise förvisa Ove/ Ultimate Bourne till andraplatsen.

I istravets championliga tuffar Gunnar Kylén på i smått oemotståndlig stil. Med H.G.Braga, vars pappa H.G. Balder i dagarna lämnat Norge och flyttat till Kenneth Larsson (Stall Slåtts) i Koppom, blev det en ny pinne. Moe Braga rådde förstås inte på Vollanfaks, men en prydlig andraplats blev det.

HUR ÄR DET TÄNKT?
Att överträffa Solvallas 634 åskådare från i tisdags blev som väntat en övermäktig uppgift, men 219 är ingen oäven siffra det heller, i all synnerhet som konkurrensen från Olympiska Spelen var kännbar.
Skiathlonerna är redan avverkade med Kalla resp Krüger högst upp. Norge lär till Pyeongchang ha skickat 6.000 astmadoser, vilket inte är så himla konstigt. Eftersom jag själv har astma, vet jag hur det känns när det piper i bröstet. Det unnar jag ingen. Men de 110.000 kondomer som IOK delar ut till de aktiva har jag svårare att förstå. I vilken disciplin ska de användas?
 

11 februari 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!