Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

TÖCKS versus VALLA


Nej, att matcha Solvallas 13,5 miljoner i spel från tisdagens V64-kväll, det har Töcksmarks Travklubb ingen som helst möjlighet att göra, eftersom tototillstånd saknas för lördagens tävlingar. Men ett kraftfullt angrepp mot Vallas publiksiffra har man i alla fall inom styrelsen funderingar på.

”UMESSTANES” FÖR ISTRAVEN

Utan Mats Persson vore en Töcksmarksdag hart när omöjlig att genomföra. Trots sin uppväxt i Åmål har han lärt sig att som ekipagekontrollant skilja på olika typer av stångbetsel, sidostänger och päronskor. Dessutom är han sannolikt Sveriges vaknaste måldomare. I den funktionen är han verksam nu instundande lördag. På sin knalt tilltagna fritid är han bridgespelare, i  ren särklass i Töresbyn och lika outstanding i hela Töcksmarks församling. Rökare. Under 54 års tid. Idag sedan 13 månader tillbaka totalt nikotinfri. Hörde vi ordet RESPEKT?

Dock tror vi att TTK i åskådarfallet är aningen väl ambitiös. Till nationalarenans 634 är det trots allt ett betydligt avstånd. Istravssiffrorna hittills har dock varit klart stigande: 162 (Karlanda) och 193 (Holmedal). Vi skulle vara storbelåtna om man nådde halva Stockholmssiffran.

Drygt 50 anmälda hästar av större modell har aviserat sitt deltagande. Därtill kommer två ponnylopp. Det första av dessa släpps iväg på slaget 11.30.

MÖNSTERGILL PARAD

Så här stilrena defileringar brukar man aldrig se annat än i ponnylopp. Men Lena Karlsson hittade en på Färjestad häromsistens med hästar av större modell. Kallblod. Vaket, Lena! Siste man i paraden är Gunnar Kylén,70, men i championligan för regionens istrav belägger han just nu en ohotad tätplats.

HJÄLPANDE NORSK HAND
Notabelt är att Töcksmarks travklubb den här gången erhållit en rejäl stöttning i form av generösa bidrag till hederspriser från våra norska vänner. Travbanorna Bjerke och Momarken ställer upp liksom facktidningen Trav og Galopp Nytt. Vackert!


I korthet: Upplagt för ett par fina travtimmar på flott vinterbana i  –2 grader och svag vind från sör/söröst är det på lördag! Och, än en gång: 11.30 drar det igång.

PS. Apropå forskarbragden vi nämnde i denna spalt för några dagar sedan kommer här en förståndsfråga: Vad var TIMPENNINGEN för de duktiga män som byggde Nordmarkens Travbana?

a) 70 öre b) 1.40 c) 2.10 d) 3.00 e) 11 kronor f) 18 öre

Bara forskartrion DaGöPe + Marita Arvidsson, Töcksmarks TK, vet. Fråga dom icke! De säger inte flaska.

Möjligen publicerar vi rätt svar nästa gång. 

8 februari 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!