Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

SENSATIONELL TRIPPEL GAV LIGALEDNING

Ett banrekord som inte uppmärksammats tillräckligt i fackpressen är det som MARCUS HULTMAN erövrade vid Årjängs premiär den 5 i denna månad.

Åmåliten Marcus, som numera har rätt att titulera sig värmlänning om han så önskar, tog som bekant en stor ledning i körsvensligan genom att vinna en trippel; Sara Palema, Fairyman och Victoria. Det är i sig inget banrekord men han gjorde det med tre spelmässigt förbisedda hästar. Det SAMMANLAGDA ODDSET på trion är NYTT BANREKORD med råge.

Inofficiell banrekordhållare som vet hur det känns att ta förnämliga skalper

Trippelvinnare har brukat heta Paul Albinsson, Magnus Jakobsson, Gustav Lennartsson eller Björn Goop. Totoutdelningen har brukat vara 1,92, och 3,11, toppat med 6,40 eller i sällsynta fall 16,09.

Portalens notariatsavdelning har under nio arbetsdagar (jobbat hemifrån) gått igenom alla resultatlistor från och med 1936-09-30 och kan fastslå att ingen ens varit i närheten av Hultmans siffror. Dessa var nånstans kring 17, 35 och 45 gånger insatserna. Vi hade omsorgsfullt noterat de exakta värdena på en lös lapp, men den hamnade olyckligt nog i pappersstrimlaren och nya uppgifter går inte att hitta på sajten Svensk Travsport, där resultatlistorna sedan ett år tillbaka mörkar oddsen. Varför begriper jag banne mej inte! (Man kanske av någon outgrundlig anledning räds utländska spelbolag? Men Legolas ju är ur leken nu. Vad ängslas man för?).

En stor dag för Marcus (och fader Jan) måste även söndagen den 16 juli 2011 ha varit. Efter segern med 4-åriga STJÄRNA (Alf Palema- Dash Girl) såg han i alla fall inte direkt nedslagen ut (se bilden). Hon avverkade 2140 meter efter 1.15,7a och tjänade 25.000 kr. Det är mig helt omöjligt att låta bli att nämna namnen på de körsvenner som den gången fick se ryggen på unge Hultman. I tur och ordning: 2. Åke Svanstedt 3. Ulf Ohlsson 4. Erik Adielsson 5. Torbjörn Jansson och 6. Björn Goop.

Nu på söndag står Årjängstravet som värd för Grand Slam. Då är ligaledare Marcus Hultman inte med, men det är Ulf Ohlsson som med flera chansrika styrningar har en viss chans att ta sig upp i jämbredd med sin baneman från julidagen för 9 år sedan. Vi själva gör som vännen Tegnell önskar och iakttar hemma i soffan tre meters social distans från Samsungen.

Apropå aprilvädret. Jag följer minutiöst noga prognoserna i lokaltidningen och litar blint på desamma. MEN hur förklarar meteorologerna att under hela den tidrymd (dryg vecka) vi följt deras spådomar, Säffle alltid haft 1 eller 2 eller 3 grader varmare temp än det inte alltför långt borta liggande Åmål? I dessa Trump-tider vädrar man nån typ av konspiration, möjligen med rasistiska inslag. Paltrotingar versus dretlänningar, den motsättningen trodde jag hörde till 1900-talet.


Helt utan sammanhang med övrig text får här 1-årige Vinner visa upp sig bara för att han ser så otroligt käck ut. Vi hittade honom på nätet. Han är e. Smedheim Solan som väl bidragit med den läckra färgen, och mamman heter Vindinatt u. Vinabari, vår vän Sigurd Nilssons stolthet. Hagen där Vinner går finns alltså i Skrädene. Uppfödare: Olle Nilsson.

 

16 april 2020

Skriv kommentar
Dela med andra!