Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

ROGER DRAR

ROGER DRAR
Måndagen den 17 september står vi utan sportchef. Roger drar vidare till Axevalla. Det är bara att gratulera västgötarna. De får en reko kille, som inte drar sig för att satsa på nya grejer. Nu är det bara för oss att kavla upp ärmarna, bita ihop och leta en ersättare. Det är minsann inte det lättaste. Det gäller att ha ett slagkraftigt måldokument, ett som biter. Ett som lockar en drös sökande. Jag har bläddrat i sånt som kloka gubbar och gummar totat ihop. Kanske kan man där hitta ett och annat som kan duga.

 För att locka sökande kan vi förslagsvis toppa annonsen med en bild från tävlingsarenan. Så här kan det se ut.

MÅLFORMULERING

Generellt sett kan man tycka att det i nuvarande läge är dags att växla upp, göra en nysatsning, se över vår produkt och marknadsföra den annorlunda, synas och höras på rätt ställen. Det måste vi fokusera på, addera andra produkter än bara trav och fortfarande vara optimistiska.

Den målformuleringen skulle duga gott för vår bana och travsporten i dess helhet, så knivskarpt späckad av snömos att ingen kan ha en enda invändning att göra. Tyvärr måste jag erkänna att jag inte är pappa till den utan nästan rakt av har knyckt allt från Mellby-Runes Maltabaserade spelbolag Legolas som uttrycker sig så i samband med den trista separationen från Lutfi Kolgjini. Man ser över sina strategier. Annars är det inte mycket man läst och hört om Legolas sedan det bolaget drog igång. Var det i fjol?.

Konkurrenssituationen för bettingbolag och casinon är som bekant mördande, vilket måste göra det tungt för Legolas att mista sitt ansikte utåt. Själv är jag oerhört kluven i valet mellan Mikael Persbrandt (Världens Största Community) och Zlatan Ibrahimovic (Betfair, Bethard?). Micke och Ibra är två av mina absoluta idoler. Zlatan har ju fladdrat iväg till det stora Trumplandet i väster, därifrån igenkommande till att frälsa vårt VM-lag i sommar. Vi hoppades på det, men det sket sig. Det lutar åt Bethard, men det känns illa svårt att svika ComeOn, som gett mig inte mindre än två par illgröna kalsonger. Båda alldeles för trånga för mig visserligen, men det är tanken som räknas. Dessutom plingar ComeOn ideligen i min mobil med frestande erbjudanden. Det känns gott att inte vara glömd. Det har ju alla tre – och deras 28 kollegor – gemensamt att de vill mig väl och nästan garanterar storkovan. Att få sina vinster på sitt konto inom en kvart, bara det frestar. Kanske blir det dom?

En vag bakhuvudkänsla (samvetet?) säger mig att jag som skattebetalare borde stötta Svenska Spel. Jag sliter med frågan. Inget är enkelt.

OM SPELAVTALET
Min trogna läsare, en fullständigt anonym dam i yttersta Blomskog, ber mig ha en åsikt hon kan använda i syjuntan när det nya spelavtalet diskuteras. Inte för att jag riktigt begriper det i detalj, men utifrån sett tycker jag avtalet verkar bra, eller ja, ganska bra. ”I en del avseenden kanske jag skulle ha valt andra alternativ” tillägger jag utan att ha en aning om vad jag menar, men för att efteråt få cred för min framsynthet, om allt skiter sig. Detta är ytterligare ett moment jag lärt i TV, där i stort sett alla hästar får sina namn nämnda före ett lopp.


 

30 april 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!