Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

PÅ FÖREKOMMEN ANLEDNING

Inte mycket har väl timat, d v s hänt, under det år som om några timmar har förflutit. Likt många andra massmediala makthavare känner jag mig ändock manad att i en lista sammanfatta de viktigaste händelserna. Utan att egentligen ha tänkt alltför mycket på ordningsföljden har jag sammanställt en LISTA.

DEGEFÔSCH

Man har genom åren vant sig vid att Värmlands enda fotbollslag av någon betydenhet, Degerfors, gör en och annan bra match men lever farligt och blott genom en sista kraftansträngning undgår nedflyttning eller i bästa fall belägger en hedrande mittenplats i ligan.
Men i år!
Med tre omgångar kvar räckte det med en ynka poäng till för att säkra en plats i allsvenskan. Då kom bendarren. Men håll ut – håll avstånd – håll grytan kokande…Ljungskile hade inte skuggan av en chans i sista matchen och sen var vi där.

På lokal nivå är det Töcksfors IF som regerar numera. Jag har sagt det förr: -Detta skulle ÅIFs legendariske Sture Persson aldrig ha tillåtit!
Jag undrar allt hur min idol Sture skulle ha uttalat namnet på TIFs nye tränare Vukcevic, som torde vara ännu svårare än Chelsea (som i hans version blev Klesa) och Portsmouth (Prottsch).
Anm. Milenko Vukcevic har spelat i nämnda Degerfors och dessutom tränat detsamma. Och i Ljungskile. Bara så ni vet, nu när Thore Berglunds TIF börjar klättringen i divisionerna. Lycka till på färden!

FLÖG HÖGT

Redan när jag själv i ungdomen med hjälp av en bambustav seglade över 2 meter (rev oturligt på nedgång) förstod jag att vi svenskar var ämnade till nåt stort inom stavhoppsgrenen. Mycket riktigt, bara nån mansålder senare flög vår unge landsman, äktsvenske Mondo Duplantis, långt långt över 6 meter. Till överraskning för många, men inte för mig.
Platsar definitiv på årets bästalista.

PROPPEN
Årets kalldusch råkade vi utför när vår favorittravare Propulsion med drygt 30 miljoner insprungna befanns ha tävlat utan att ha rätt till det, eftersom han i sin ungdom blivit nervsnittad i hemlandet USA. Ingreppet ifråga gör att hästen inte känner smärta i hoven, när denna överansträngs. Förbjudet i Sverige, men tillåtet i USA. De pengar som hästen orättmätigt tillskansat sig fördelas nu på de konkurrenter han slagit under de gångna åren. Till glädje för de besegrades ägare och naturligtvis ett gäng advokater som får bistå de inblandade.
Proppen är den som gått snabbast över Årjängstravets upplopp (1.04-speed) och vi hade helst velat slippa se honom på en sån här lista.

VALFUSK

Han som gjorde America great again bestals i november månad på ett antal miljoner röster och blev inte omvald. Att han blev bitter var lätt att förstå, i all synnerhet som det mesta pekade på att orsaken var en konspiration av gigantiska mått.

När han redan tidigt i våras avfärdade den av kineserna planterade förkylningsepidemin som en dagslända, fick han mothugg av vetenskapen vilket gjorde att förkylningen – mot hans vilja – spreds och tog livet av en kvarts miljon amerikaner.

Redan i mars tipsade han om ett motmedel mot eländet; ett klorinliknande rengöringsmedel som, rätt intaget, effektivt skulle ta död på det mesta.
Inte heller den idén blev uppskattad efter förtjänst.

När han sedan praktiskt taget ensam skapade ett vaccin mot förkylningen, vad blev tacken?

Jo, hans undersåtar valde en gammal farbror till president!

Med 21 dagar kvar vid makten återstår nu bara att fortsätta att visa handlingskraft, hugga tag i rodret (grab the pussy som det heter på originalspråket). Visa vem dom stungit haver, sätta avtryck, benåda alla kriminella anhängare, ställa till jävelskap!

Anm. Nog platsar han på listan? Jag tror han skulle bli lessen annars.

EFTERORD
Listan blev oväntat kort, men nåt mer att ta upp till behandling har faktiskt inte inträffat under 2020. Det har varit ett ganska händelselöst år.

Men nu är det nyårsafton. Eftersom det rekommenderas att vi inte skockas, föreslår jag att var och en firar individuellt detta år. Gutår!

 

I morgon får vi träna oss på att skriva 2021.

20212021

GOTT NYTT ÅR föreslås Eder alla!

 

 

 


 

31 december 2020

Skriv kommentar
Dela med andra!