Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Nu räcker det!

(En insändare som nått oss med julposten tillsammans med en GOD JUL-hälsning)

Undertecknad, som önskar vara anonym och därför inte undertecknar, har aldrig tidigare sett sig tvungen att blanda sig i politiken, men nu är det dags. Med några få enkla medel tror jag att de flesta samhälleliga problem kan lösas om blott någon törs ta tag i dem. Det krävs hårda nypor, men vi tror på en HELHETSLÖSNING.

Ett nytt politiskt parti behövs! Totaldemokraterna (TD)!

Nånstans där ute tror vi att hen finns, den nya partiledaren, en yngre, samlande kraft, likt Afrodite uppstigande ur vågskummet, en som förmår sträcka Stefan Löfven en hjälpande hand när han svetsar ihop en handlingskraftig regering. Eller tuffingen Ulf Kristersson? Eller Jan, den lillgamle skolpolitikern? Eller nån av de sylvassa tjejerna Ebba och Annie? Varför inte Jimmie från Blekinge? Vad säger förresten Jonas,  vår snabbe vänsterytter? 

DET HÄR VILL TD:

1) Försvaret. Vi bör satsa rejält utan att dutta med småslantar här och där. Den allmänna värnplikten byggs på och stärks. Ingen kan protestera, nu när det ser ut som det gör i omvärlden, särskilt i vårt närområde.
2) Skolan. Utan en gedigen utbildning kommer vi ingenstans. Fler, många fler, lärare, och bättre utbildade sådana. Vidareutbildade hängivna rektorer som ställer upp för sina elever och för sin personal. Fler vuxna i klassrummet och på skolgården, speciallärare, kuratorer och psykopater. Lönelyft! Barnen är vår framtid, det dyrbaraste vi har. Åtgärder mot utanförskap och mobbning bör sättas in mycket tidigt. Helst i förväg. Den som trivs med det ska få behålla mössa på under lektionerna (bra för den induktiva inlärningsprocessen, menar forskarna).
3) Hälso- och sjukvård måste prioriteras. Vi blir alla äldre. Dagligen! Vårdköerna måste utan dröjsmål bort. Läkarsekreterare ska avlasta doktorerna det mesta av pappersarbetet. Sjuksköterskorna måste få rimliga arbetstider och rejäla lönejusteringar. De sjukvårdsbiträden som så önskar får med bibehållen lön möjlighet att vidareutbilda sig. På sikt skall all sjukvård vara kostnadsfri för den enskilda patienten.
4) Skatten på drivmedel måste sänkas radikalt, helst tas bort helt, för att göra det möjligt för alla oss som vill bo i glesbygd att få tillgång till Guds fria natur. En sund hälsa drabbar den som varje dag vistas i skog och mark. Jord- och skogsbruk prioriteras. Hur ska vi eljest försörja oss om/när kriget kommer? Ved och vete!
5) Alla ska kunna anlita allmänna färdmedel, buss och tåg. En massiv satsning på vägar och (snabb)järnvägar krävs! Resor med buss/tåg måste rejält subventioneras av samhället. I förlängningen ska dylika resor vara gratis.
6) Miljön gynnas av åtgärder under punkt 5). Vem som helst som kan läsa en tidning, ser vartåt det barkar med nuvarande utsläpp av koldioxid, koloxid och metangaser. All el bör komma från förnyelsebara källor. Klimatet är inte att leka med!
7) Våra äldre, de som byggt vårt samhälle, måste få sina pensioner uppräknade, inte bara med nån enstaka procent utan med summor som märks i en tunn plånbok. Minst 100 % upp. Ordet fattigpensionär ska utmönstras ur i SAOL. Pensionsåldern måste sänkas och vara frivillig. 30 timmars arbetsvecka bör enkelt kunna införas tämligen snart.
8) Fritiden. Ung som gammal bör beredas tillgång till en aktiv fritid. Ett gym måste var och en kunna hitta inom bekvämt räckhåll (elcykelavstånd), liksom upplysta motionsslingor, fotbollsplan, curlinghall och (vintertid) skidspår. Att den så viktiga kroppen mår bra av daglig motion är det ingen som betvivlar. Vi vill väl inte bli ett land befolkat av hösäckar! Eller?

9) Invandringen. Den måste vi kontrollera. Noga. Det får inte bli så att nyanlända bidragsinriktade kommer hit och hänsynslöst roffar åt sig våra jobb. Men å andra sidan måste vi samtidigt ha generöst öppna gränser och välkomna alla som kommer för att här söka skapa en dräglig tillvaro för sig och sin familj. Vi vill att vårt land även fortsättningsvis ska vara ett föredöme för andra länder!

10) Rättsväsendet. Omedelbar upprustning krävs. Fler poliser på gatorna, de måste synliggöras. Rekrytering av nya krafter, uppräkning av lönerna. Gör polisyrket attraktivt! Sluta dalta med förbrytarna, skärp påföljderna! Inga rabatter på ådömda straff, men gå in tidigt med åtgärder för att förebygga brottslighet. Så småningom bör alla kriminalitet förbjudas.
11) Bostäderna. Bygg bort bristen. Bygg billigt så att hyrorna kan sänkas rejält. Alla måste ha rätt till ett drägligt boende. Men låt marknadshyror gälla, fastighetsägarna måste stimuleras till nysatsning. De måste få betalt för sina allmännyttiga arbetsinsatser.

12) SKATTERNA! För att driva alla kuggar runt, för att få det statliga maskineriet att funktionera, måste vi göra något år skattetrycket. Den grymt orättvisa värnskatten, som bara drabbar de rikaste, bort med den! Samma sak med fastighetsskatten. Alla de små och stora företag som skapar vårt BNP måste få utrymme för nysatsningar och vidareutveckling. Därför måste det löna sig att arbeta, det måste finnas ett incitament, en morot. Lösningen är en rejäl skattesänkning, minst en halvering av nuvarande nivåer. En sådan nedskrivning gynnar ovedersägligen den enskilde som får utrymme för privata investeringar och ökad konsumtion. En win/win-situation. Och OBS! Varje skattekrona ska användas där den gör mest nytta. Det har ingen tänkt på förut!

Vi är väl alla rörande överens om att värna om våra äldre? Pensionärerna, de som byggt landet med valkiga nävar. Inte ska de behöva ligga där och skumögt bläddra i gamla luntor utan  att ha ens en acceptabel sänglampa? Nej, vi satsar på våra gamla krutpersoner!

Nytänkande är vad som krävs. Vårt tonläge måste vara högt. Gör om…gör rätt…gör det nu! en slogan som går rätt in i vår månghundraåriga redliga svenska folksjäl. Här krävs bara en kraftfull ledargestalt, som vågar sätta ner foten, en med hår på bröstet. Gärna en kvinna i jämställdhetens tecken. I partinamnet måste givetvis ordet demokrat ingå. Alldemokraterna eller Fulldemokraterna, kanske? Nej, Totaldemokraterna(TD)!

5 december 2018

Skriv kommentar

Typisk högerman,inga inkomster"skatt"och enorma utgifter(Putin är ju sååå farlig)

Postat av Nisse den 7 december 2018
Dela med andra!