Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Nationen fick spark på fel ställe

Jag hade för avsikt att författa en från hjärtat kommande tillönskan om ett GOTT NYTT ÅR när jag i dagbräckningen denna nyårsafton gnuggade nattsömnen ur ögonen. Tappade emellertid orken totalt när 2018 avslutades rent katastrofalt illa: NWT fattades i lådan! Jag ringde runt till folk i närheten - Lennartsfors- och fann att av fem tillfrågade bara två hade fått sin tidning. Här ligger en hund begraven, Ander! Konspiration? Kan det ha med regeringskrånglet att göra?

VAD SA GUSTAFSSON?

Morgonsur som vinäger fick jag nöja mig med DN. Inte blev humöret bättre när jag inhämtade att Gustafsson sade sig ha ”gjort så många besvikna. Det var inte bara jag som slogs i dag, det var en hel nation” säger Gustafsson, kallad The Mauler (vilket jag fritt översätter till Krossaren). Redan efter 29 sekunder fick Jones, motståndaren, (som väl slogs för Trump och hela USA?) in en spark i skrevet på vår svenske representant. Mitt fotarbete försvann och jag kunde inte riktigt stödja mig på benet” berättar Gustafsson. Fotarbetet är ju så oerhört viktigt om man tävlar inom MMA.

Eftersom jag själv har ganska ont i ett knä och haltar svårt, känner jag med vår man och det gör faktiskt fruktansvärt ont bara att föreställa sig hur sparken i vårt svenska skrev kändes. Om det finns nån fru Gustafsson lär det även för henne ha varit illavarslande. Tankarna går därför nu till den eventuella familjen och särskilt då till Mauler själv, han som tog smällen för oss dvs hela nationen.

Mungiporna fortsatte ännu längre neråt av nästa rubrik: Tungt svenskdag i Tour de Ski. Mest förstås för det horribla språkfelet men även för att vår egen fröken Nilsson, Stina, slet ont i skidspåret och hade 38 tjejer före sig i resultatlistan. Men herregud, det var ju inte sprint! Det här är sånt som händer. Vi vänder blad.

 

Den här tomten, som står vårt hjärta nära, kidnappades inte i Boo.  Av säkerhetsskäl nämner vi inte var han finns. Vi kallar honom Hällslundstomten.

BROTTSVÅG I BOO

Mycket svårare att mentalt hantera är den brottsvåg som drabbat stadsdelen Boo i Nacka på Värmdö. Där har jag bekanta som alltid hållit moralen högt. Nu har ett (äkta?) par i deras grannskap gjort en räd i villaträdgårdarna och stulit 42 (fyrtiotvå!!) jultomtar, renar och annat pynt. Bara tanken att behöva vakna upp och sakna sin älskade tomte därute på gräsmattan känns som en spark i skrevet. Måste kännas som att förlora en del av sin identitet eller en familjemedlem. Vart är vi på väg?

VI FICK INTE LÄMNA IN
Jo, vi är på väg rätt ner i träsket. Tillåmed en så god vän som spelbolaget ATG har svikit oss Detta gjordes genom att totomatsystemet tilläts haverera under uppesittarkvällen 23 december, varigenom massor av oss trogna spelare förmenades möjligheten att lämna in våra system till Halmstads V75:a. En snabbenkät visar att majoriteten av de icke inlämnade kupongerna innehöll 7 rätt, vilket skulle ha betytt miljonvinster till många hem, där besvikna vuxna nu sannolikt tog till flaskan när de tvangs låta sina barn gå hungriga till sängs. Husorganet Travronden ägnade katastrofen svarta sidor för att betona undergångsstämningen. Det gjorde Ronden rätt i.

Efter nyår träder en ny spellag i kraft. Då får alla de casinon och nummerspel och enarmade banditer som så länge gjort reklam för sig i TV, fritt spelutrymme. Ordning och reda, vinsterna på kontot efter 8 minuter. (Förlusterna efter 4 sekunder). Uppesittarkvällen 2019 är räddad!

Då Persbrandt med sin gymtränade  högerarm sätter klockan i svängning vid midnatt, är det inte den ovan avbildade klockans klang som ljuder över nejden. Den här finns vid det nyrenoverade tingshuset i Långelanda, ett tingsställe som blev känt i hela Sverige år 1865, då vår kyrkoherde Anders Lindbäck här fick svara för sin olaga hantering av nådemedlen när han gav nattvarden till sjuka sockenbor.

RING, KLOCKA, RING!

Apropå spel och dobbel, så hade nog inte många, åtminstone inte vi #metoo-vänner i min lilla vrå av världen, tippat att Nyårsklockorna skulle deklameras av Mikael Persbrandt under den Skansen-kväll som snart avslutar 2018. Där hade nog inte ens hans eget spelbolag (Bet365, textreklam, det bjuder vi på) hängt med i svängarna. Skrällodds!

Fast inte tror jag Mikael bräcker min ungdoms idol: Anders de Wahl med malmstämman.

Men trots allt, vi instämmer med Micke: FRÅNOSSALLATILLERALLA, ETT GOTT NYTT ÅR!


 

31 december 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!