Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

MEST ELÄNDE MEN INTE ENBART

USA har bytt president. Svårt att katalogisera det som ELÄNDE. Men på nätet visas fortfarande America´s funniest home videos, där folk drattar på ändan, slår skallen i väggar och löper risk att skada sig till liv och lem vid olika typer av olyckor. Jag har hela tiden trott att det var Trump som lade ut den här skiten, men där hade jag nog fel, eftersom eländet fortfarande visas.


Long time no seen. Men vi husker godt det norske flag

Vår viktigaste gräns, den mot Noreg, är stängd, faktiskt åt båda hållen de här gången. Inte många applåderar det.

Även i övrigt är det mesta DYSTERT. Jag verkställer en genombläddring av dagens (2021-01-29) NWT. Som alltid läser jag tidningen bakifrån.

FÖREBYGGA BROTT
Ledaravdelningen brukar inte ta många sekunder att avverka, men idag får vi reda på att bara 15 % av våra gamlingar, dom som vi egentligen är så rädda om, erhåller förebyggande (billiga!) medel mot osteoporos, benskörhet. De får bryta armar, ben och höfter medan vi andra sitter med armarna i kors: ”Dom får väl akta sej!”

Polen har infört praktiskt taget heltäckande abortstopp. Kvinnor far illa när förstockade gubbar styr.


Släpp fångarne loss, vi vill slåss! (Bilden hämtad ur Schätte boka, utgiven av Tankesmedjan Årjäng Förr).

OROLIGT PÅ HÄKTET
häktet i Karlstad har det varit slagsmål. Fångarna var lyckligtvis inte inblandade. Det var bara personal som var osams och inget blodvite lär ha uppstått. Det stannade vid hårda ord och knuffar. Men vad ska de intagna tänka? De kanske ville gå emellan och medla?

Vägarbete i Karlstad vållar trafikproblem. Trafikproppar vid CCC, Sundsta Torg, Viken och i Råtorp. Vofför gör di på dette vise?

ETT FÖRETAG NÄRA DIG
Värmländska avsides belägna hus, är eftertraktade bland knarkhanterare. I Lesjöfors har polisen sprängt en fabrik, för ovanlighetens skull ganska centralt belägen. Håll ögonen på din granne! manar vi.

SVARA ALDRIG NÄR DET RINGER
Hänsynslösa bedragare avlurade Elly, 93, 15.000 kronor genom att avlocka henne bankkort och tillhörande kod genom fagert tal. Nog blir man betänksam och rycker till när telefonen ringer.

EN DEL CORONA, det hör numera till när man skriver:

Johan Carlson, FHM:s chef har iakttagits utan munskydd. På Centralen i Stockholm. Han erkänner försyndelsen, det brukar väl aldrig makthavare göra? Hur tänker karln?

Mutation kan ha gjort viruset dödligare, hävdar en smällfet rubrik. Skrämmer säkert många.

URETTVIST!
Sex Värmlandskommuner diskrimineras genom att förmenas vaccinationsplatser. PRO ryter till.

KONSPIRATION?
Bara - eller så många som? – 2,65 procent av oss har fått sin första vaccindos i S-regionen. Här gäller dock att skynda på. 57 nya coronafall senaste dygnet. Många misstänker att Astra Zeneca sålt massor av våra tingade doser till penningstarkare köpare. Det kan vi väl aldrig tro?


Fullmånen sken åtminstone i natt över onda och goda

LJUS I TUNNELN
En enkel genombläddring av lokaltidningen kan alltså gott och väl räcka som grogrund för en djup, kanske rentav vårdkrävande, depression. Men NEJ! Under den gångna natten kunde vi njuta av FULLMÅNE och när vi idag blickar ut över nejden ser vi SOLEN, vår livgivande moder, LJUSET som vi bara anade för en månad sedan och framförallt – i avisans del II – TABELLEN där det klart och tydligt står att läsa

Djurgården – Färjestad 0 – 3!

Den ljusnande framtid är vår!

  

29 januari 2021

Skriv kommentar
Dela med andra!