Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

LANDSLAG MED ÅRJÄNGSINSLAG

Att Årjäng figurerar i landslagssammanhang i fotboll, det är verkligen inte vardagsmat. Om sanningen ska fram så har det aldrig hänt. Inte förrän nu. I morgon får en spelare med anknytning till Nordmarken dra på sig landslagsdressen och springa ut på planen i Algarve för att representera sitt land. Det känns stort!

MELENIE WATTS är uttagen till Norges U19-lag som ska möta England och Holland i en miniturnering där nere i Portugal. På plats är tyvärr inte två stolta morföräldrar, Inger och Rolf Johansson, vilka i stället får hålla  tillgängliga tummar hemma på Sjötorpsvägen i Årjäng.

Melenie är faktiskt född i Göteborg, men flyttade redan vid 1 års ålder till Årjäng, där hennes fotbollsfostran tog sin början. Carl Johan Askman var den tränare som lärde henne grunderna. Mestadels har hon fått spela i olika pojklag eftersom det har varit lite ont om  fotbollstjejer i hennes årsklass. Melenies plats i laget har varit som målvakt. Visserligen är hon fysiskt sett ingen rese men det har uppvägts av utmärkt placeringsförmåga och en osedvanligt god spänst som gjort att hon nått även höjdbollarna. Dessutom är hon totalt orädd, vilket kan få vilken forward som helst att darra när Melenie kommer utrusande.

För sju, åtta år sedan flyttade Melenie med sin familj till Oslo, där hennes utveckling till toppspelare rullat på otroligt fint. Landslagstränaren Nils Lexeröd fick ögonen på henne redan för flera år sen, när hon gjorde flera strålande matcher i sin klubb Stabaek. Nu är hon framme vid ett stort delmål: landslagsplatsen.

Vi åtar oss gärna att hjälpa morfar Rolf på Koppra att hålla tummarna de närmaste dagarna, Rolf som själv spelade boll hemma i Kristinehamn i mycket unga år. Han verkade sedan som ganska framgångsrik tränare av ett av ÅIF:s pojklag vid slutet av förra århundradet. Då samarbetade han med Sune Fredin, den Bengtsforsfödde legendaren som spelare, tränare, föreningsman och domare inom fotbollsskrået.

Mor Maria var ingen oäven fotbollsspelare hon heller. Dessutom är hon, liksom hästägande pappa Rolf, travintresserad. Hon arbetade före flytten till Oslo ett antal år som sportassistent på Årjängstravets sekretariat under Göran Axelsons ledning. Som tjänsteförmån ingick blomsterbekransning när det var dags för midsommarfirande.

15 januari 2019

Skriv kommentar

jättekul läsning och lycka till.

Postat av Henrik Hedefur den 21 januari 2019

Vilken duktig tjej! Så stort och så roligt!

Postat av A-S Bäck den 18 januari 2019

Vad roligt och läsa,Kroken!

Postat av Maria den 15 januari 2019
Dela med andra!