Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

LÄGESRAPPORT FOTBOLL

Robin Olsen heter han som vaktar målet för Sverige i Ryssland. Det skulle mycket väl vara han på bilden, men det är det inte utan en fullt koncentrerad Pelle Herrström, Årjängs genom tiderna näst bäste keeper. Hans överman står på linjen, inte han i hatt utan den andre, i ljus blazer. Namnet är Inge Lövgren och han var som bäst på 1940-talet. ÅIFs starke man och lagledare Sture Persson är strategiskt placerad på kortlinjen bakom Pelle. Därifrån dirigerar han sitt lag med anvisningar som  säkerligen även dagens Janne Andersson skulle ha nytta av: ”D¨ä aldrig fel å skjute” och ”Rör er, pôjkar, rör er för faen!”

Så här är det: Före VM var Sverige rankat som 137:e nation nånting inom världsfotbollen. Nu är vi i kvartsfinal, alltså minst nr 8 på listan.
Igår, tisdag, kämpade England och Colombia med näbbar och klor om att få möta oss i semi. Hade sydamerikanerna vunnit (en ribbträff ifrån!) hade vi med lätthet varit i semi, för dom hade vi käkat upp till frukost.

Nu blev det inte så. I stället får vi möta dom från Brexit Country. Inget problem det heller egentligen, om det inte vore för citizen Harry Kane. Den grejar vi svårligen. Det gör mig ont att säga det, men så är det. Enda lilla mikroskopiska chansen är att Harry drabbas av röda hund eller påssjukan före matchen mot oss.

OM så är att Harry måste bäddas ner, får vi verkligen se till att vinna semifinalen, för matchen om bronset kolliderar med ÅRJÄNGS STORA SPRINTERLOPP lördagen den 14 juli. Det skulle ju dra minst 12000 tittare från TV-soffan med allt vad det innebär i minskade reklamintäkter. Reklampelaren Zlatan skulle förlora en massa pengar. Han har en slant för var och en som tittar.

Jag slår än en gång gärna ett slag för KALLBLODSELITEN med 100.000 i förstapris. Det loppet avverkas på fredagen, dan före Årj Stora och blir förhoppningsvis något ganska extra. Det anmäls till kallblodsloppet måndag 9 juli, medan V75-löpen har sin anmälan söndagen den 8.

 

4 juli 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!