Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

LÄGESRAPPORT

Politiskt käbbel roar mig bara i begränsad omfattning och allra minst i nuvarande krisläge. Oppositionen gör vad opposition alltid förväntas göra, oavsett vem som regerar: Den letar småfel och inbillar sig att den själv sitter inne med nån sorts facit, medan de regerande får leta ursäkter och undanflykter. Från båda sidor gäller det att visa ryggrad och handlingskraft. Tja.

SKATTERNA
Påfallande är annars det stora intresset att få ta så stor del som möjligt av de miljarder som Staten roffat åt sig under årtionden och nu gått med på att dela ut. Det ser nästan ut som om de som knotat mest, håller sig längst framme. Fast stora aktieägare som bespetsat sig på enorma utdelningar darrar i ångest över att behöva välja mellan sina surt förvärvade slantar och miljarder i bidrag från Staten.

LEIF versus BERTIL
En Skattebetalare är för mig ett mellanting mellan direktör Leif, han som surt beklagade sig: - Va fan får jag för mina pengar? och Bertil (Messômmar-Kalle) som med fem kronor ville delbetala sin skatt och på Post-Elsas fråga om det inte vore bättre att erlägga hela beloppet, 10 kr, på en gång, fräste: - Trur di en driter pengar?

Nu kanske nån i bolagsstyrelsen kan förklara för Leif vart pengarna går? Kalle å sin sida fick nog tillbaka en del av sin insats i form av bidrag. Fast för honom kändes troligen skatteoket tyngre än för Leif, för han och hans häst fick nog släpa sig rejält trötta för att en bra dag få ihop fyra, fem spänn.

MIDSOMMAR o s v
Och apropå midsommar (Messômmar-Kalle), så närmar sig denna glädjens helg, då det okontrollerat spritter överallt, med stora steg. Från Årjängstravets horisont blir det innevarande år bara fråga om ett lunchtrav med första start 12.20. Knappast något som lockar extratåg, i all synnerhet som det med all sannolikhet kommer att vara som i nuläget d v s utan publik på platserna. Mycket mycket fjärran är de forna ljuspunkterna med berg och gräsplättar täckta av högröstade, fulla och glada göteborgare under två festliga travdagar.

STORDAGEN
Dubbeltravet 10-11 juli, när V75-dagen toppas av Årjängs Stora Sprinterlopp riskerar också att bli publikfritt. Travbanechefen Johanna Karlin meddelar i sin ledare i morgondagens program att beslut i det ärendet tas senast 19 juni. På grund av att Svensk Travsport kniper till om den penningpåse där prispengar förvaras, nödgas man dessutom sänka förstapriset i Sprinterloppet med 100.000 till jämna halvmiljonen. Men det tror jag faktiskt inte spelar så stor roll för anmälningsviljan. Årjängs Stora är ett inarbetat varumärke och ligger absolut rätt i tiden i storloppskarusellen.

I MORGON FREDAGKVÄLL
Dagen idag, Kristi Himmelfärdsdagen, var även det en betydelsefull travdag förrivärlden. Så är det inte längre, men ersättningen, Fredagskvällen i morgon kan bli en ganska trevlig tillställning. V64-statusen borgar för att TV är på plats, ett absolut måste om det ska bli någon totoomsättning att tala om. Så är det, sorgligt men sant.

Men vi går mot bättre tider, det har jag från säker källa. Håll ut, håll samman, håll käften och håll avstånd!

 


ETT DUSSIN ÅR TILLBAKA
För 12 år sedan såg det ut så här på vinnarpodiet. Marita Arvidsson hyllar Åke Lindgren, vars Lix Mollyn av Torbjörn Jansson lotsats till seger à 35.000 i ett Sleipnerlopp. I bakgrunden bl a Högeruds Roger Persson m fru Lena. Samtliga nämnda i hög grad aktiva den dag som idag är utom 1 ½-miljonären Lix Mollyn. Hans mantel som stallets konung har Orvar övertagit .

21 maj 2020

Skriv kommentar
Dela med andra!