Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

KRISTINA och KROKEN PÅ AKUTEN

Om dagens travövningar (breddtravet lördag 9 juni)  kommer att bli något som går till historien, är väl tveksamt. Förra gången var heller ingen höjdardag, åtminsone inte för Kristina Larsson, 65.

Snudd på hjärtstopp var det för min del när Lysjö Wilda strax efter start galopperade, tvärade och slungade Kristina i backen. Rottnerostjejen hamnade på akuten i Karlstad, ett ställe hon lyckligtvis kunde lämna sent på kvällen, röntgad och genomgången. Patienten lär ha oroat sig mindre för sitt eget tillstånd än för hur hennes hästar blev omhändertagna hemma i V:a Ingersby. Att hon bötesbelagts med 1200 kronor för att ej ha hållit rakt spår vid nedtagning av galopperande häst, tror jag ingen hade meddelat henne.

Om någonsin begreppet eldsjäl varit berättigat, så är det i fallet Kristina. Hon brinner för sina kallblodshästar, uppfödda av henne själv och alla med kennelnamnet Lysjö. Att hon därutöver uppfött och ägt Butterfly Clip, en av tidernas absolut bästa hopphästar, är en udda bonus.

Kristina kör i regel sina hästar själv, men vid årets enda seger i Årjäng (Lysjö Diva 6 maj) hade hon lånat in AIK, Anna Isabelle Karlsson, från Örebro. Hon själv vann med Lysjö Wilma på Färjestad i januari. I mars spände hon bågen och anmälde Lysjö Mocca till ett rikstotolopp. Det gick riktigt bra och gav en femteplacering efter föredömligt spårsnål resa.

Själv har jag ett lustigt minne av Kristina från 1978. I augusti det året genomförde travsällskapet en sällsynt lyckad studieresa till Finland (Vermo, Tampere och Ypäjä) i regi Lars Pettersson. Denna Lasse hade utan större samvetskval fördelat sovplatserna så att jag (lätt grånad lönnfet 48-åring) skulle dela rum med en ung, vacker och fräsch 26-årig Kristina. LP bedömde mig antagligen – fullt korrekt? - som totalt ofarlig och oemottaglig för kvinnlig fägring. Min hemmavarande hustru gick inte att nå för en kommentar. Säkert skulle hon ha haft synpunkter. Det löste sig emellertid, jag fick sammanbo med Stig Halldin (snarkade så som alla töcksforsingar gör) en natt och med Åke Wall  (tyst) natt 2 .

KROKEN PÅ AKUTEN
Senkommen ursäkt
Jag ber om ursäkt till de många som inte lyckades telefonledes komma fram till Blädders redaktion första veckan i maj. Jag unnade mig i motsats till Kristina en hel veckas avkoppling nästan av spa-typ på det landstingsdrivna företaget CSK i Karlstad. Lyckat, jag säger bara det! Jag hade ju heller inga hästar hemma. (Försmädligt folk brukar påpeka det. Är osäker på vad dom menar). Den som klagar på landstinget ska få sig en snyting. Under ledigheten ville jag inte sätta in den ständiga vikarien, eftersom det erfarenhetsmässigt lätt försvinner grejer (gem, blyertspennor, sudd, karbonpapper) när hen är ensam på kontoret. Alla vet väl hur det är med anställt folk.Alldeles ensam vid målgång 6 maj var AIK och Lysjö Diva. Men Björn Martinsson var där och fotade.
 

5 juni 2018

Skriv kommentar

Alla ättlingar till Sûckebjönn är av hårdast tänkbara virke. En sketen blodförgiftning är inget som vekommer dom. Tack förresten för Götes kyrkboksanteckning. Den kommer jag att använda i sinom tid. Ger mig en del av förlorad ära åter. Har fått lida mycken smälek för mitt ordval "körarändring" under min tid som högtalarröst på travet.

Postat av En sûckebjönn i mängden den 6 juni 2018

Inget allvarligt med Sûckebjönnättlingen väl? Lite välbehövlig vila kanske? 4 juli kommer du väl till sommarcafeet Våfflan, Hämnäs, kolla programmet!

Postat av Erik Nilsson den 5 juni 2018
Dela med andra!