Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

KOP HAR UNDERSÖKT

När det nu stundar till allmänna val kan det väl inte ha undgått någon att våra politiker får kalla fötter för vad de gjort och framförallt kanske vad de inte gjort under den snart gångna mandatperioden. För att få en lugnare nattsömn anlitar man då ett opinionsinstitut som utför en undersökning. Blir utfallet negativt för det egna partiet är det något fel på frågeställningarna, men kan man notera höga procentsiffror har man nått ut med sitt budskap och kan lägga champagnen på kylning inför valvakan.

Vi vill inte vara sämre. Vi har anlitat det något mindre kända, men därför inte mindre trovärdiga KOP (Kroken Opinion). Eftersom vi är totalt obundna såväl politiskt som trosfrågemässigt har vi valt två frågor av rent allmänbildande typ, där den gemensamma nämnaren är anknytningen till svensk travsport.

Vi har helt enkelt visat en stor grupp på måfå valda respondenter två bilder och bett om svar på frågorna VAR? och HURU MÅNGA? Det är oss ett stort nöje att redovisa svaren.
 

VAR?

I vår ganska tvärvetenskapliga enkätundersökning VAR ÄR DETTA? var det relativt många som vid anblicken av denna soliga bild hamnade i trakterna kring Medelhavet. Två ströröster för Lanzarote. (Ha! Björken till höger! Inga björkar på Lanzarote. Vet du inget?). Men glädjande nog hittade hela 43 % rätt svar direkt: Ingången till stallkurvan på Sveriges Vackraste Travbana. 43 procent! Vilket politiskt parti skulle inte dregla över en sån procentsiffra under valvakan om två månader?

15 juli 2006 är den soliga bilden tagen, strax före lopp 3 under Stordagen. Ett par timmar efter fototillfället fick Digger Crown/Erik Adielsson segern i Årj Stora nästan till skänks, när betrodda Spring Ray och hemmahoppet Gazza Degato galopperade bort sig direkt.
Det lopp 3 som man här väntar på och just bläddrat upp i sina program, det vann som vi alla (med facit i näven) minns Olle Elfstrand-tränade Majestic Nugget/Johnny Takter till odds 7,31, längden före Boris L Kemp/ Björn Goop. Favoriterna Electa Nugget/Kihlström och Ambro Skeeter/ Midtfjeld räckte inte och Jörgen Petterssons tredjehandare Rail Candid/ Dagfinn Aarum diskades.

Om allt detta vet alltså ingen här avfotograferad det bittersta när vår fotograf tryckte på knappen.
 

HURU MÅNGA?

Ungefär lika förvånad som mannen på fotot blir den genomsnittlige respondenten när han meddelas facit på kuggfrågan:

”Hur många gånger har Årjängs 14-faldige champion BJÖRN GOOP vunnit Årjängs Stora?”

FACIT: ”Ingen gång!”
Men tre gånger har han varit tvåa. Med Smashing Victory, Thai Tanic och Quarcio du Chene.

I övrigt har han segrat i nästan allt vad storlopp som finns: Solvallas Elitlopp, Erik Perssons Memorial (2 ggr: Beljue Gutten odds 70,35 och Neslands Loke), Prix d´Amerique, Julius Olssons Pokallopp, Kungapokalen, Oslo Grand Prix och Västra Fågelviks Travklubbs lopp för 3-åriga och äldre norska och svenska kallblodiga hästar.

Men som sagt: I Björns bokhylla gapar än så länge en ödsligt tom glugg där minnespriset från Årjängs Stora Sprinterlopp borde ha en hedersplats. Vi hoppas och tror att den gluggen relativt snart kommer att fyllas. Ska det ske på lördag måste  Volstead  från sitt bakspår överträffa sig själv.

 

9 juli 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!