Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

KONSPIRATION

Via en välkommen TV-repris har vi återigen fått taga del av Bror Jacques de Waerns välgrundade tes att Fotbolls-VM 1958 aldrig ägt rum, i varje fall inte i Sverige. Jag tar rygg på Brorsan.

Kan det verkligen ha hänt att jag själv på Ullevi 15 juni det året bevittnade när den fenomenale högeryttern Garrincha med sina totalt felställda ben dribblade bort ryssarna så de nästan hamnade uppe på den läktarsektion där vi satt? Det låter inte troligt. Varför vann Brasilien med just 2-0 över Sovjet? Var matchen riggad?

Och varför i all världen sponsrade svärfar Simon min resa (Mercedes) Karlstad- Göteborg  + biljett+ korv (2 i samma bröd) i Mellerud på hemvägen? (Jag var väl som vanligt black. Det är i a f inte helt verklighetsfrämmande).

Inte kan Sören Nordin/Frances Bulwark enkelt ha plockat ner Götets stolthet Gay Spens/ Ragnar Thorngren? Två gånger. Samma dag! Vad säger förresten att det är rätt hästar?

Så skulle jag vilja att Bror Jacques också satte luppen på den lika otroliga Frances-galan i Årjäng söndagen den 18 juli 1954. Kolla ovaninlagda bild! Här är det alldeles för mycket som inte stämmer. Har jag själv verkligen – som det påstås - klättrat upp på korvmojen (se vänster pil!) för att kolla in första heatet? Varför sålde jag korv? Hur kan jag ha vit rock, jag har väl aldrig haft en sådan? Varför är den inte senapsnerkletad, detta är ju inte lopp 1? Nej, jag är manipulativt inmonterad.

Tunnan t h (se höger pil) som sades innehålla bevattningsvatten från Klinttjärn, är det inte i själva verket en vintunna, ett ekfat, från Provence? Att 17- 18.000 pers skulle ha fått plats på den begränsade yta som Årjängstravet erbjuder, det är bara löjligt. Allt som i bakgrunden skall föreställa publik, det är bara kladd. Man ser ju inte ett enda ansikte, bara det! Och - ingen har hatt!

Nej, visselblåsare, rakryggade forskare, sanningssägare som B J, de behövs. Alternativa fakta är inget som en frenetiskt twittrande Trump har hittat på.

När vi nu bereder oss på att ta emot gräddan av svensk travelit nästa lördag, då skulle det ha känts gott att ha rett ut allt sånt här gammalt skräp. Få starta om från scratch. Vända blad.


 

30 juni 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!