Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

Juli.....FLEXTID

Vi har passerat juli månad. En extremt varm period, något av en riskfaktor för alla våra gamla och överviktiga vänner. Dom ömkar vi och placerar i skuggan. Tacka vet jag augusti!

Men för en av våra kamrater är juli en gynnsam månad i Nordmarken. Han är inte så purung direkt han heller, 13 år. Hans pappa är Järvsöfaks och mamma hette Trollvalla. Han lystrar – när han vill lystra, vilket inte är alla dagar – till namnet FLEX och han tillämpar flextid, åtminstone i Årjäng. Oss har han besökt tre gånger, den första 2011 då han som ev 33-oddsare tillsammans med Jan-Olov Åberg tog chansen i Erik Perssons Memorial. Det gick inget vidare den gången, Ulrik vann för Jan Roar Mjölneröd och såväl megafavoriten Mel Odin som Flex blev utan pengar.

Bättre gick det i EP:s 2014, då han var i träning hos Robert Bergh men för dagen hade Torbjörn Jansson i sulkyn. Seger och nytt banrekord: 1.22,2 volt. Han fick behålla den hedersamma platsen i rekordlistan två år innan Solör Stegg och Mikael J Andersson dundrade runt en hel tiondel raskare.


I memorialet 2014 var spelet ganska jämnt fördelat. Mest pengar på sig hade Doktor Jaros/Geir Gudmestad (opl) medan Krusse (”Myrsloken”), körd av Olle Goop var andrahandare och belade andraplatsen. Men täcket, det tog Flex och Tobbe hand om och 4,85 delade de ut till anhängarna.

Sen har vi inte sett skymten av Flex annat än i televisionsapparaten, där han ibland stått för strålande prestationer men lika ofta ägnat sig åt skengalopper längst ut i banan. En problematisk herre med andra ord som nu efter en sejour i Jan Olov Perssons träning hamnat hos Nathalie Blom i Mangskog ett par mil nordost om Arvika. För henne vann han ett halvstort lopp på Åby innan hon den 13 juli överlät tömmarna till sin sambo Paw Mahony i Kallblodseliten dagen före Årjängs Stora. Det kunde knappast ha gått bättre, seger med hals före den stora överraskningen Finnskog Fokus/Niclas Benzon. Vinnarodds 12 ggr.

100.000 kronor in gladde säkerligen Tommy S Larsson, Bollnäs, som under alla år ägt vinnaren och fortfarande gör det tillsammans med Anderssons Drycker AB, ett företag som torde ha gjort strålande affärer en sån här sommar.

Som det verkar så har Flex Årjäng som favoritbana och det är långt ifrån omöjligt att vi får se honom här igen. Tvärtom är det ganska troligt när han nu blivit värmlänning. För en vecka sedan prövade han lyckan tillsammans med Paw på V75 i Rättvik, skötte sig utmärkt och fick som sjua sista prispengen, 5000, med sig hem. Med tillägg i ett 15-hästarsfält kan man inte begära så mycket mer.

 

EN SOM OCKSÅ FLEXAR

En annan som besöker vår vinnartribun med rejäla pauser emellan är PETER NORSELL, 44, sonen till proffstränaren Björn och dotterson till amatören Backachampion Ragnar Magnusson. I tisdags (7/8) hade han ärende dit efter en smått överlägsen seger med Thebigbangtheory i Årjängs avsnitt av en amatörmatch mot Malta. Senast han besökte tribunen tror jag var vid marknadstid i september 2009. Snacka om flex!

Den här gången var Peter ganska betrodd på toton, så oddset stannade vid 4,12. Exakt 10 gånger mer fick hans anhängare 2009, då han på bilden här ovan med utvändige Ulrich Welinga spurtade ned Alexis/Christer S A Karlsson, innerst, och Sharm El Sheik/Tom Horpestad. Vinnaren den gången delägde och tränade Peter själv men årets vinnare manageras och ägs av Jennie Rangelind och Jonas Hallstensson.  Längst bak på bilden en gammal bekanting, Bertil Emanuelssons Tubbe, här körd av Marcus Hultman. Fotot inte av högsta klass kanske, men amatörbilden är i privat ägo.


 

9 augusti 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!