Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

JULBETRAKTELSE

 

JULEFRID PÅ EDER ALLA!

Vi går mot ljusare tider. Även om den gröna vintern än så länge håller oss i ett fast grepp så finns ingen anledning att misströsta. Det finns så många ljuspunkter.

Under julstädning på redaktionen upptäckte lokalvårdaren detta getingbo en halv meter från min arbetsplats. Ger hopp om en ljusnande framtid!

FÄMTE BOKA
säljer sig nästan själv. Ett rykte förmäler att riskkapitalister köper på sig hela kartonger för att när förrådet är slut kunna sälja förstaupplagan till ockerpris. Jag vill inte tro att människor är så gemena. Dessutom ställer det till det för hela branschen när vi en gång i en snar framtid släpper Schätte Boka.

FBK I TOPP

Färjestad BK leder Elitserien över jul. Dock tror vi på en SM-seger fram på vårkanten lika litet som vi tror på tomten. Ett gäng som spöar Oskarshamn med 12-0 för att kort därefter åka till Småland och få stryk av samma lag, nej det är inget att hålla i handen. Det får räcka med att vi håller tummen! Ska vi tro att krafterna denna säsong räcker till semi?

ANTI-ERNST
Såsom kund hos Com Hem har jag f n inte tillgång till TV4. Så jävla skönt! Tack, Telia! Hoppas det håller sig så över helgerna. Jag är nämligen gravt allergisk mot Ernst, en åkomma jag tror jag är tämligen ensam om. Det är något oäkta över karln, han visar tänder hela tiden. Sjukt. Fast egentligen har han aldrig gjort mig det minsta ont, och jag har aldrig sett ett enda av hans program. Men i alla tider har jag haft något sånt hatobjekt. Jag avskydde Timell (långt innan han kröp ner i badtunnan, efter det förstår jag honom bättre, man vill ju hålla sig ren), dessförinnan var det nåt med Settman. Jag t o m fnös åt ikonen Hyland för ett sekel sedan. Mina idiosynkrasier (äntligen fick jag använda det ordet!) bottnar nog i ren och skär avundsjuka/svartsjuka! Mycket tyder på att jag är ett…

PERVO
Det märktes redan under realskoletiden, då jag som absolut enda alumn i vår klass, i hela Årjäng, i hela Nordmarken, i hela Värmland, njöt av lektionerna då Språklära stod på schemat. Särskilt när adverbialen (tids-sätts-gräns-grad-sats-chans-rums- och 17 till) togs upp till granskning av frk Strömberg, riktigt sperrade det i mig. Perverst!

EN BRODER
I nutid har jag under hela 2019 känt sympati för vår gamle jordbruksminister Eskil, nu guschelov av domstol friad för kram- och krampliknande yttringar av den vikingasjuka som jag under en lång karriär sett att så många av oss plågas av. Ett genetiskt arv från våra förfäder, Röde Orm och hans kollegor. Men det där tror jag dessutom har att göra med imagen. Hade Eskil bara varit 30 år yngre och 30 kilo lättare, hade han aldrig behövt klä skott för en och annan vänskaplig kläm! Då hade bordsdamen skrockat belåtet.

Den krigiska symbolen för ett just nu sargat fotbollslag.

ARSENAL
har jobbat sig ner till elfte plats i Premier League. Nu har dom fast mark under fötterna, för längre ner kan dom inte komma. Hit har de tagit sig tack vare stillastående försvarsgubbar med mittbena med förmågan att passa bollen mellan sig bakåt, i bästa fall ända till mv Leno. När motståndarna kommer emellan och bryter heter det otur och smisk av nåt bottenlag. Men tro inte, att jag sviker dom ändå, nej jag står vikingastadigt även i motgång! Gunners är Laget!

Travsport och Årjängs marknad äro två ting som höra ihop (Härads- och måldomare Torwald Svensson 1936). Detta är vår Drive-In en marknadsafton.

TRAVSPORTEN
ligger mig också varmt om hjärtat, speciellt den lilla fraktion som heter Årjängstravet. Visserligen har våra käraste dejtingtillfällen berövats oss, de gånger då massor av folk skockats runt banan, jag tänker då på Påsktravet, Midsommartravet och Marknadstravet. Men vi har än så länge kvar två ljusglimtar: Stordagen och Hoppet. Stordagen är V75tävlingarna den 11 juli och Hoppet är det att någon högre makt skall få in i sin skalle att Marknadsdagen, vår näst bästa publikdag, måste få återkomma tredje lördagen i september. Varje år. Liksom för Arsenal finns bara en väg: Uppåt!

Tror man inte på Tomten så kan man väl i alla fall få tro på en ljusnande framtid.
GOD JUL på alla!
Som bonusmaterial medföljer utan extra kostnad även en tillönskan om ett GOTT NYTT ÅR.

 

 


 

20 december 2019

Skriv kommentar
Dela med andra!