Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

INPACKNING nu GRATIS!

Då och då brukar jag sitta och dregla över bilder från nåt spa där sköna damer ligger utsträckta på en brits inpackade i lera med gurkskivor över ögonen. Gurka är nämligen min favoritgrönsak. Därav dreglet.

Lerinpackning kostar tusenlappar för kvinnorna på spa-et. En yrkesgrupp som får samma behandling fullkomligt gratis är travkörare (det heter så!). När en evighetslång sommar nu tackat för sig och ”den vår de svage kalla höst” (Karlfeldt) tagit över, är det dags för inpackning. En av dom som drog nytta (?!) av detta vid vårt förra lunchtrav, var MIKAEL J ANDERSSON. Med sex styrningar kvar under dagen kom han efter första loppet in i selkammaren i ett skick som fick hustru Cina Virén Andersson att skyndsamt leta fram kameran och dokumentera. För det är väl Micke som sitter där? Med programmet i näven.


Mikael J lerinpackad efter lopp 1. Det är bara gurkskivorna som fattas. Foto: Cina V A


Mikael är en genuin hästkarl, en kusk som mycket, mycket sällan missar att få ut max av sina uppsittningar, även om Heather Bound just den här lunchen visade vad hon tyckte om blaskvädret genom att lunka i mål sist av alla. Han har ett 20-tal hästar i träning men utöver detta är han ofta anlitad som catchdriver. En storkund är Pär Hedberg, Stall Palemas tränare, för vars räkning Micke under de senaste 1 ½ åren kört in mer än 1,1 miljon bara med Southwind Feji, en amerikanska som egentligen var tänkt att hålla till i avelsboxen och inte på tävlingsbanan men med MJA i sulkyn visat sig vara en segerstaplare.

ROCKAD PÅ SEKRIS
När vår travbanechef Roger drar till Axevalla för nya, spännande arbetsuppgifter, blir han i mitten av september avlöst av en gammal, fast ung, bekant, Johanna Karlin. Lycka till, Roger, och välkommen åter, Johanna! Sandra Edvardsson går ungefär i samma veva tillbaka till sitt jobb som ansvarig rektor för Travskolan, när Viktoria Runesson återkommer som sportassistent. Fru Runessons dotter Olivia, snart 1 ½, kommer den 3/9 att inleda sina studier vid dagis i Holmedal. Johanna, Sandra, Vickan och Olivia … fyra toppentjejer!

21 augusti 2018

Skriv kommentar

Finns många "dretgubbar" men detta tar nog priset. Kommer nog inte in på nobellfesten i detta skick.

Postat av Tommy Eriksson den 23 augusti 2018
Dela med andra!