Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

HOLMEDAL BULLAR UPP

Tyvärr missar jag p g av opasslighet (PMS) kommande lördags clou inom travvärlden, Holmedals Travklubbs tävlingar. Jag har otaliga gånger prisat klubbens CD (Catering Division), Annika/Ingmar Gustafsson från Karlstad, vilka år efter år för måldomarnämndens välbefinnande producerar en sockerkaka av högsta värmländska klass. Prisbelönt. Den läckerheten får jag således inte njuta av 2018. Dystert.

En liten smak av Holmedal fick jag ändock häromdagen, då Tankesmedjan Årjäng Förr presenterade sin kommande (?) produkt, Fjaale boka, vid en överraskande välbesökt tisdagsträff i Församlingshemmet ett spjutkast söder om Karl XII:s övernattningsstuga. Flera bekanta travprofiler fanns i publiken. Glädjande för oss som vigt våra liv åt att sprida Kultur. (Hm!)

SPÄNNANDE ÅTERKOMST

En intressant comeback för sulky gör Ove R Anderssons nu 10-åriga Asafa, som gjort sina 10 senaste starter i monté och visat sig vara perfekt lämpad för den disciplinen. Under fjolåret startade han bara tre gånger (1 seger) men rapporteras nu vara fit for fight igen.

 

I massor av generationer har Kylénare från Sillerud tävlat i sina kappslädar på isar runt om i Nordmarken, eller som här på Skytte travbana i Jösse härad. Den här sentida ättlingen heter Gunnar och  han var förra lördagen i Arvika och knep en seger med sin vackra fuxa Moe Braga. Men kappslädesloppet vann han inte, trots att han var väl påpälsad. Den vintrigt läckra bilden har vi helt fräckt knyckt från Irmeli Eriksson och hennes inlägg i  Värmlandstrav, det forum där Janne Hansson låter alla engagerade värmlänningar säga sitt.

Kung Rossi/Östen Johannesson vann vid premiären för 14 dagar sen och paret kommer igen, liksom Ruthless och Gunnar Kylén. Gunnar leder ju vinterkuskligans Årjängsavdelning. En som däremot inte återkommer är Mias Komet som efter starten här drog vidare till Färjestad och segrade i ett GrandSlam-lopp till 7 gånger pengarna. Grattis! Vårt råd till alla totospelare är lika fräscht som det var för 60 år sedan: Bevaka istraven!

I en tidigare blogg (Bok Slut 27 december 2017) hade vår bildredaktör tagit fel på Arne Karlsson och Hillringsbergs slitstarke skidåkare tillika fotbollspelare (Degerfors) Willy Johansson. Årjängs kommuns bildbank har gjort exakt samma misstag, vilket måste bottna i en häpnadsväckande likhet Arne och Willy emellan. Arne var en gång svensk juniormästare i gymnastik, det ska han äras för, men absolut icke för nån seger vare sig i skidloppet från 1961 eller i det omnämnda minnesvärda ponnyloppet i juli månad 2016, där han tvärtom gjorde en tämligen slät figur och nästintill utklassades av sin jämnårige bror Per.

Avsnittet här ovan får ses som en RÄTTELSE. Det är så abnormt sällan, nästan unikt, att vi måste göra ett sådant tillrättaläggande, men den här gången gör vi det. Rakryggat, va ordet!

Någon rättelse riskerar vi inte att behöva ta till när vi meddelar att Holmedals tävlingar på lördag börjar med ett ponnylopp kl 11.30 för att sedan fortsätta med 7 mer eller mindre välmatade löpningar för vuxnare hästar. Välkomna!

24 januari 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!