Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

HÖGTIDLIG STUND SATTE PUNKT

Så här kan ballonger se ut 2018. Ja, ja, tiderna förändras, som Selma Lagerlöf sa.  Foto: M Flink

JOHANNA INSTALLERAD
Johanna Karlin övertog chefskapet för Årjängstravet i strålande sol och kunde räkna in 3822 personer som besökare till marknadslördagens tävlingar, en dag som i de flesta avseenden bar prägeln av breddtrav med 10.000 som genomgående förstapris. 3822 är absolut en besökarsiffra någon höftat till på måfå, för med portarna öppna och folk strömmande till och från hela tiden måste det vara en ren omöjlighet att komma helt rätt. Själv skulle jag ha hållit på 3824.

 

Johanna Karlin är en mångsidig kvinna. Räds inte ens  söndagens oväder. Här har hon i strilande regn greppat intervjumicken och pratar allvar med Glenn H Persson, Åmålsgrabben med djupa rötter i Blomskog. Glenn har just med sin delägde Anotherdewey tagit fjärde segern i denne 6-årings liv. Foto: Bj M.

MER UT ÄN IN
Oavsett hur många vi var på plats så är det glasklart att några storspelare knappast dolde sig i myllret. Måttliga 1.118.526 kronor gick in på toton, vilket faktiskt är en helt normal omsättning en marknadsdag. Och långt, långt bättre än dagen därpå, då ytterst blygsamma 464.866 spänn slukades av de glupska totomaterna. Det är verkligen sällan inte ens halvmiljonen uppnås. I prispengar betalades det ut lite mera, 494.600, vilket härmed meddelas som en poäng.

MASARNA OSLAGBARA
Årjängs-mâten är varenda år sen tidernas begynnelse en färgstark tillställning, men just i år vete hundan om inte färgprakten var ännu större på travbanan. Den rikstäckande Ponnykampen Agria hade nämligen sin final förlagd till fjolårsvinnarna Årjängs hemmabana och hästälskande ungdomar från hela landet hade färggrant kostymerade kommit hit för att mäta sina krafter i tre olika grenar; en kunskapsdel, ett travlopp och en samarbetstävling. Värmland representerades i år av Färjestad (där f. d. Årjängstjejen Julia Eriksson är drivande) men vårt lag räckte inte riktigt ända fram trots seger i travlöpet för Ebba Wiberg med Sandra Edvardssons Consors Hilja (tränas av L. Mattsson). Nej, Rommes röststarka gäng blev för svårt den här gången, så finalen 2019 lär gå i Dalarna.


Rustade till tänderna var Rommes deltagare i Ponnykampens final och när sammanräkningen var kollad stod de som klara vinnare. Att segersuget fanns där hela tiden framgår om inte annat så av den här bilden. Ett svårt lag att möta visade det sig. Revansch i Borlänge 2019? Då rycker vi tussarna! Foto: Björn Martinsson.

SVÅRFUNNEN SYCAMORE
Apropå poäng så genomfördes under lördagen en tämligen krävande tävling, Marknadstipset. Där blev det de s k utslagsfrågorna som fällde avgörandet. Av 73 startande var det bara 3 som luskat ut vilken häst som skulle erövra fjärdepremien i lopp 4. (Rätt svar här gav 5 extrapoäng). Två av dem var Årjängare (Marianne Sundfeldt, Damklubben, och Magnus Persson, Högerud) vilka hade sympatiprickat in hemmatränaren Kristian Lindbergs Sycamore Broline, något som även Erik Dahlberg (hemmabana Färjestad) fingertoppskänsligt gjort. Övriga priser fördelades via lottdragning mellan de många som gissat att Lecompte/ Andreas Andersson skulle hamna femma. Grattis, alla 73! De som missat den här gången får bryta ihop och komma igen.

HÖGTIDLIG STUND SATTE PUNKT FÖR MÂTEN 2018

En sån här samling prominenta travmänniskor har aldrig tillförne radat upp sig på det splitter nya trädäcket vid vinnartribunen. Johanna Karlin längst till vänster välkomnas med blomster som ny travbanechef medan Roger Moström (trea fr höger) efter fem år på samma ansvarsfulla post avtackas och hyllas inför flytten till Axevalla. Övriga honoratiores är från Damklubben Karin Olsson, Laila Reuter (illa skymd), Äva Arvidsson, Kajsa Karlsson och Monica Turesson. Bredvid Roger står travsällskapets ordförande Alf Albinsson och på andra sidan Marita Arvidsson från Nordiska Travmuseet och Årjängstravets förre ordförande Kjell Ericsson. Även han (eller hon) som har hand om väderleken gav tummen upp genom att hålla inne med nederbörden för att inte störa det högtidliga ögonblicket. Björn Martinsson dokumenterade.

 


 

18 september 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!