Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

HJÄLP! SISTA RULLEN

 

Med en tredjedels rulle kvar av det livsnödvändigaste i pappersväg ber jag här och nu att få skicka ut ett hjärtslitande SOS. Hjälp!

Eftersom jag aldrig varit hamstringsbenägen missade jag vid mitt senaste (sista?) butiksbesök att köpa på mig ett lager av de varor Lilla Edet gett ett ansikte och saluför, tvingas jag att på detta sätt vädja till allmänheten om hjälp. Minsta lilla bidrag är välkommet.

För 80 år sedan hade den enkla lösningen varit att från Insjön via Posten beställa hem ett extra ex av Åhlén & Holms katalog, men denna ges enligt uppgift inte ut längre. Det finns gamla kataloger att köpa antikvariskt men de kostar skjortan, upp emot 500 kronor på Blocket. Visserligen får man då mycket för pengarna, kvalitén är behaglig, men jag måste ändå citera Messômmar-Kalle: - Trur di en driter pengar?

KRÄNKT

Jag befinner mig sedan någon vecka tillbaka i coronabaserad karantän, vilket med viss tvekan dokumenteras med bifogat foto. Tveksamheten har sin grund i att jag, när jag bildsätts, tydligen har en tendens att regelmässigt väcka onda lustar hos den kvinnliga delen av läsekretsen. Jag vill absolut inte bli betraktad som ett sexobjekt och känner mig faktiskt kränkt av alla telefonpåringningar, supéförslag, vänförfrågningar, tårtor och pralinkartonger. Jag önskar helt enkelt att få vara i fred, åtminstone tills karantänen hävts. Respektera detta!

Annars får jag säga att jag egentligen hade god lust att nästkommande lördag få uppleva Nordmarks Härads Travklubbs jubileumstävlingar på plats. Men, men nu är det som det är. Inställt! Även om jag själv inte precis hör till någon riskgrupp, finner jag mig i vad myndigheterna rekommenderat. Ett par kval- och provlopp räcker inte på långa vägar som ersättning. Publik undanbedes, liksom på stundande årspremiär söndagen den 5 april. Trist!

Nytt folk blir det även i travsällskapets styrelse, ser vi i dagens tidning. Alf i Bôtten, Håkan på Brunnsvägen och Jörgen i Fälltaka ger sig. Tre bjässar som inte blir lätta att ersätta. Men valberedningen tycks ha gjort ett gott jobb, så framtiden verkar inte nattsvart trots allt.

En av de stora uppgifterna för de nya blir att få upp publiksiffrorna. Långt ifrån lätt. Corona lär ha stipulerat att man inte får dra ihop mer än 500 personer till sina evenemang. Med senare års vikande siffror för svenska travbanor borde det vara ganska lätt att hålla sig under den gränsen. Snarare lutar det åt att 500 ganska snart blir ett önskeresultat, ett mål att sträva upp emot.

Men med sol i blick och ett hoppfullt sinnelag blickar vi ändock framåt, mot ljusare tider. Nordmarks Härads TK kör sina jubileumstävlingar när det höstas, det gläder vi oss åt.

Jubileums? Ja, när NHTK drar igång, känns det alltid som ett jubileum.

Portalens redaktör jobbar hemifrån karantänen. Just här med sitt vänsterprassel. Tankesmedjan Årjängs Förr kommer med Schätte Boka på skyltsöndan.

Men sexsymbol vill han inte vara.


FAKE NEWS. Gick du på det där om att det i min karantän var brist på toapapper? Ha, ha! Det var ett (tidigt april)SKÄMT. Sanningen är den att jag för 3 veckor sedan bunkrade upp 2 hela pallar kräppat, 1400 rullar.

Man får inte vara dum!

21 mars 2020

Skriv kommentar
Dela med andra!