Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

GRAND SLAM UTAN KINDPUSS

Inte vet jag om du uppmärksammat att vårt land drabbats av ett tidigare okänt, rätt elakartat virus. Har du det? Det brukar stå en del i tidningarna om saken och ibland kommenteras det i TV. Vi kallar det corona, och det gör att även Årjängs fjärde travdag för året, nu på söndag, kommer att avverkas utan att bergen runt Sveriges vackraste travbana bekläds av jublande människomassor.

Synd, för de 11 loppen under Grand Slam-söndagen ser ut att kunna bli sevärda. Dessutom är de vad man brukar kalla välbesatta. Men lojala som vi är, finner vi oss i att följa folkhälsomyndigheternas rekommendationer med allt vad det innebär; 2 meters lucka, inget hångel och inga kindpussar, host i armveck, i stort sett kontinuerlig handtvätt dygnet runt, gärna med sprit, och – märk väl – inte ett ont ord om Anders Tegnell!

Lustigt nog påstår ett obekräftat rykte att tre travhästuppfödare oberoende av varandra försökt inregistrera sina föl just under namnet TEGNELL.

Men jag misstänker att nämnde Tegnell skulle ta mig i örat om han visste vad jag nu tänker skriva. För jag tänker meddela att Snikens kulle på andra sidan E18 kommer att vara tillgänglig för travälskare även i övermorgon. Där var det aldrig folktomt en travdag i forna tider, när entrébiljetten betingade ett pris av hisnande 1.50 kr. Fast helt lätt är det inte att hitta upp på kullen och högtalarna hörs ganska dåligt dit, särskilt när det passerar en långtradare. Ljudet var inte fullgott nånstans i forntiden, men då var det jag som pladdrade i miken, så då gick man inte miste om så mycket.

Och även här på Snikens förstås gäller det regelverk som återges lite högre upp på denna sida.

För exakt en månad sedan kördes under Färjestads långfredagstrav Lars Tvåan Nilssons minneslopp. Få är väl mera förtjänta av att bli hedrade än Lars och att han särskilt ömmade för sportens yngre representanter, inkluderat ponnyfolk och lärlingar, betydde mycket för den ungdomssatsning som vi ser idag, ett av de mera glädjande inslagen i dagens travsport. Tvåan gick bort 2011, saknad av oss alla.

En annan hedersman som också gjort mycket för Årjängstravet, fyllde 70 häromveckan. Med skrämmande regelbundenhet brukar jag varje år glömma bort hans högtidsdag. Då blir det till att så här, med skammens rodnad på skrynklig kind, komma hasande i efterskott med ett:

GRATTIS, GÖRAN AXELSON!

De två praktkillarna Lars och Göran hittade jag faktiskt på samma fotografi, knäppt för i dagarna 14 år sedan år 2006.

 

Fotnot. En suck av lättnad undslapp nog många av oss, när myndigheterna satte ner hoven och äntligen röt till mot den värsta skit som coronapandemin dragit hit till Skandinavien, de italienska djurplågarna. TACK!

8 maj 2020

Skriv kommentar
Dela med andra!