Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

FIRMAFEST MED KLANG OCH JUBEL

Ett klang- och jubelår för Dalsland/Värmlands rikshästbolag avslutades på allra bästa sätt med en klang- och jubelfest på Färjestads restaurang. Uppskattningsvis 448 av de 1500 andelsägarna mötte upp och alla 448 verkade finna den här novemberlördagskvällen väl använd, trots att man missade Downton Abbey. DA går ju förresten i repris.

LÄCKERT JULBORD
För många av oss var det årets första julbord vi högg in på. Ett förträffligt sådant, där egentligen inget väsentligt saknades. Saknades gjorde dock vår redaktionschef, som inte fick plats i sin enda någorlunda brukbara kostym. I stället skickade han ett par yngre kvinnliga förmågor, Birgitta Edgren och Maria Sundgren, med kamera och notesblock. Resultaten av deras bemödanden redovisas i denna spalt.

Årets första julbord var det för nästan alla. Aptiten hade ackumulerats sen trettondag jul. Trots det rådde sämja och god ordning, åtminstone här runt sillinläggningarna. Snyggt!

(Foto: Birgitta Edgren)

 

SEGERNS SÖTMA

Att humöret var på topp, det är inget att förvånas över. Att få vara en i vinnargänget i en riksomfattande kraftmätning, det har man verkligen rätt att fira. Vårt stall har i stort sett hela säsongen suttit i spets tack vare ett suveränt arbete av bossarna Magnus Jakobsson och Kristian Lindberg. Som absolut clou får vi väl beteckna Conrads Wilhelms V75-seger den 11 juli. Utan den oturliga galoppen för Beppen Palema kunde det mycket väl rent av ha blivit en dubbel den dagen!

JOHAN EN BADDARE PÅ MICK MEN GRIS-NILS SJUNGER BÄTTRE
En verklig virtuos, när han får tag i en mikrofon, är regionens sportchef Johan Amsköld och det var han som omhänderhade intervjuerna med Kristian, Caroline, Magnus och Martina. Bra jobbat! En annan som heller inte har mikrofonskräck är Gris-Nils, Stellan Olofsson, kvällens inhyrda underhållare. Han är alltid lika rolig att lyssna till försåvitt man uppnått myndig ålder. Hans historier utspelar sig nämligen mestadels i området nedanför svångremmen; de är med andra ord barnförbjudna. Dock fanns inga underåriga tillstädes, så det var fullt legalt såväl att skratta som att applådera. Utöver berättartalangen är Stellan en gudabenådad sångare och vi får säga att han som trubadur vida överglänser Amsköld, även om denne i sina bästa stunder har en fullt brukbar baryton. Stellans repertoar som har sin hemvist i 50-, 60, 70- och 80-talsmusik satt som en smäck i den här omgivningen! Han bor i Sunne, vilket är en merit men är uppväxt i Säffle, vilket smäller ännu högre.

Årjängsportalens nöjesreaktion

Birgitta Jakobsson såg till att Martina Lunde och Magnus uppförde sig städat. Efter många år i katedern vet hon hur det ska gå till.

 

Kristian Lindberg var i stort sett den enda i lokalen som inte hade sett TV-sändningen från 11/7, då han och Wille vann på V75. Han var rätt fascinerad av att se och höra när Matteus Lillieborg joggade bredvid med intervjumikrofonen.



Nämnde vi att det var mycket folk?

 


Stolta föräldrar. Sixtens travgener stammar från hedenhös. Så länge har Jakobssöner från Långserud hästtävlat. Här håller han ett stadigt tag i Birgitta. Hon är ursprungligen från Säffle. Det är Gris-Nils också. Världen är bra liten!
 


Stellan Olofsson, en hör- och sevärd underhållare med gitarr.

 


19 meter drinkbord, det imponerar!

 



Den Stora Dagen, när vi vann på V75. Ett inte så litet tack till Björn Goop, som manade på galopperande Ready Ribb i ledningen så att Wille hann först till mållinjen. Annars hade Mellby Club vunnit och det hade väl ingen önskat? Ingen av oss på dagens gala i alla fall!

 


Vad vi inte begriper är hur Martina och Caroline kan vara så nagelbitande nervösa när de ser TV-loppet. De borde väl vid det här laget veta hur det går?

 

Ja, i sanning välbesatt var det på Färjestadrestaurangen den här lördan.

 

Caroline, Martina och Kristian väntar på sin tur, medan Magnus är först ut att intervjuas av Johan Amsköld.


Foto: Birgitta Edgren och Maria Sundgren

24 november 2015

Skriv kommentar
Dela med andra!