Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

FEMTIÅRING FRÅN SANN

          

         

1970-05-19, EN TIDSBILD

Det var skimmer i molnen och glitter i sjön
och sjön hette Aspen och maj-dan va` grön
och Sixten tjoade vilt. Redgarsvärn
gnägga´ å sparka…tjosvejs i affärn
och Ester var tårögd och bakade scones.
Va` i allsindar ä dä…. live till låns?

NEJ DÄ´ BARE DÄ ATT EN GRANN
GUTTONGE KOMMIT TILL VÄRLDEN PÅ SANN!!!

Fotnot. Att det var en blivande champion som lät höra sig på Sann, det var Ester helt på det klara med. ”Sanna mina ord!” sa hon, när jag ett par dar senare åt klengås i hennes kök. Hon talade väl om både Birgitta och Sixten, men sa inte ett ord om Redgarsvärn. Det kan tyckas märkligt, eftersom denne hedersman firat sin 10-årsdag dagen före.

Nu, 50 år senare, ber vi att få hylla en spänstig 50-åring. Han uppnår idag det streck som för 100 år sedan kallades ”livets middagshöjd” men numera väl närmast får betecknas som ”äldre junioråldern”. Därför blir det ingen käpp med silverkrycka och inga töntiga tal med utbringade skålar.

Nej, det får bli ett enkelt GRATTIS på Årjängsportalen, fullt i enlighet med Tegnells rekommendationer: Håll social distans, res inte till Axevalla idag, hosta i knävecket!

VänligenKroken

och Göran Ax och Hasse Svennehed, din syssling som hjälpt med rimmen

Det är några år sen den här sköna midsommarbruden Zita uppvaktade dig på hederstribunen i Årjäng. Närmare bestämt när du nyss fyllt 36. Länge sedan, annan kördress. Vad du sa till Zita, som gjorde henne så till sig i trasera, det vet kanske Berne som skymtar bakom hjälmen.

19 maj 2020

Skriv kommentar
Dela med andra!