Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

FÅGELVIK PÅ TUR

V:a Fågelviks Travklubb står på lördag som värd för åtta spännande löpningar inom Istravs-Touren. Med stor sannolikhet får vi en ny bästanotering för året vad åskådarantalet beträffar. Enligt uppgift uppnådde Töcksmarks Travklubb 219 personer, men där råder viss tveksamhet och misstanke om oegentligheter. Minst ett par besökare lär ha dubbelförts.

Fågelviksklubben har genom åren haft massor av framgångsrika medlemmar. Champion Rikard Lorentzon kanske är den man kommer att tänka på först, och på senare tid sticker Uno Jonsson ut. I nutid bör nämnas Lasse Pettersson i Bruntorp, vars Stardust Melody i fjol var den Fågelvikshäst som sprang in mest pengar, 343.000 kr.

Vi som följt Fågelvikstravet några år vet att vissa ekipage gärna återkommer i vinnarcirkeln år efter år. Steggson J:r var en sådan för att nu bara ta ett exempel. Om tendensen håller i sig bör man som spelare nu på lördag speciellt bevaka två Kylénhästar, Tyra Lill och Mine Lotta, vilka båda segrade när Torbjörn Westby & Co i fjol managerade samma tävlingsdag.

Tyra Lill och Gunnar Kylén kommer åter

Fast nu slår det mig: Toton är ju stängd! Lika stängd som den enligt förljudande kommer att förbli för all framtid efter 2023. Mina tips till spelarkollektivet lär därför vara av rudimentärt intresse.
Annars skulle jag kunna yppa, att jag själv under ett Holmedalstrav var insyltad i en klart olaglig spelhärva för rätt många år sedan, då jag och en person (som begärt att få vara incognito) trots att vi båda ingick i måldomarnämnden satsade pengar i varje löpning. Mannen, som själv kallade sig expert men som vi kan kalla Hagberg (men han hette alltså något annat) fick i varje lopp ta ut en vinnare. När denna förlorade, fördubblade i insatsen och efter ny förlust dubblade vi igen. Och så vidare. Etcetera. När sista löpet skulle gå var vi uppe i svindlande summor och jag föreslog: - Låt oss, Kjell-Åke, vända på kuttingen så att jag tar ut vinnaren och du får förlita dig till de andra. – Kör i vind! Jag valde nummer 7. När nr 3 gick in på upploppet i fyra längders ledning tjöt Hagberg: - Där ser du, din poselägg, vem det är som begriper trav!
Jag erkände mig besegrad och vadhållningen gick jämnt ut. Vad jag aldrig nämnde för min motspelare var att mitt val nr 7 var struken och aldrig kom till start.

H.G. Olivia, här med Alma, i år med Lea

Åter till lördagens program och att historien kan upprepa sig. Två ekipage som i fjol stod högst upp på Fågelvikspallen var H.G.Olivia/ Alma Emanuelsson och Harley Super Nova/ Lea Mattsson. De är med igen. Här har dock skett en körarändring som är klart intressant. Lea Mattsson, som nyss galahyllades som Årets ponnykusk/ryttare (Grattis!), har bytt styrning och kör i år H.G.Olivia. Och Alma, hon har skiftat häst och sitter nu upp bakom Harley Super Nova!

Harley Super Nova, ,här med Lea, i år med Alma

Det är nästan som på Solvalla, där Kihlström, Adielsson, Kontio och de andra växlar om bakom stjärntravarna.

Med en viss tillfredsställelse noterar vi också nu under försäsongen fina framgångar för flera av regionens tävlande; Nattbris, Conrads Wilhelm och flera andra. Vi tar av oss mössan!

Samtliga fotografier äro tagna av den skicklige dalslänningen Björn Martinsson.
 

27 februari 2020

Skriv kommentar

Men käre Erik! Jag blev kallad poselägg under hela min uppväxt i Bôtten. Är det verkligen möjligt att det inte fanns fler posar än mej? (än jag, heter det!) (Nej, numera är det lika rätt att säga än mej!) Jag kollar Warmlands ordbok. Inte ens han har med poselägg.

Postat av den 10 mars 2020

Lägg vet ju alla vad det är men vad är en pos? Finns ju som adjektiv också "posete". Emotser en fullständig etymologisk utredning av nordisten och språkvetaren Kroken.mvh Erik Nilsson

Postat av Erik Nilsson den 2 mars 2020
Dela med andra!