Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

CORONAVECKA 25

Mitt i vecka 25 av karantänen upplever många möjligen en viss enformighet i tillvaron. Så icke vi vid slussen i Trankil, där jag bor. Här händer grejer.

   *
I förrgår fick vi vår första mördarsnigel, flera år efter alla andra. Men nu är vi med i racet. Som vi har väntat!
   *
Häromnatten drömde jag att jag låg fastlåst i respirator och tvangs titta på teve hela tiden. Och samma program, Sommar med Ernst. Då kan jag lova att det kändes gott att vakna.
   *
Samvetet är rent onaturligt rent. Håller social distans o s v. Rör inte handspriten. Litar fortfarande helt och fullt på Tegnell. Att han hittills inte anbefallt munskydd har jag också applåderat ända till TV-finalen i Champions League då jag än en gång fick höra Glenn Strömbergs ändlösa kommentarer efter varje situation, förklaringar och utläggningar och spekulationer medan spelet fortgick nån helt annanstans. Nu inser jag betydelsen av munskydd. Jag är numera för.
   *
Årjängstravet rullar på. Ny travdag i morgon, torsdag. Första start 12.20. Goop leder kuskligan än så länge men nu har han börjat härja där nere hos grodätarna igen, så nu får han se upp. 

  *

Propulsion, vår bäste, han som krigade utan att egentligen ha rätt att starta, hans fall är inte avgjort. När vår egen värmländska hemmaprodukt Runsy tävlade under liknande premisser blev hon avstängd men fick behålla prispengarna. Hennes ungar fick dock fortsätta att vara med i leken, åtminstone en tid. Proppen har avlagt sin svendom och producerat åtskilliga lovande ungdomar, av vilka många ägs av mäktiga män inom svensk travsport. Mitt tips: Detta löser dom!

 

Runsy var oäkta barn till berömd pappa och blev stoppad. Hon innehade ett tag vårt banrekord. Proppen har än så länge kvar sitt Årjängsrekord, 1.09,2a, och hoppas få behålla det fast han opererats i en nerv när han var amerikan. (Foto: Erik Widén).

  *

Årjängs marknad slipper i år parkeringsproblem p g a att den är inställd. Ingen behöver därför reta sig på att mâtenstravet på lördagen också skrotats å det skamligaste. Det är annars 84 år sedan vi upplevde banans första tävlingsdag, marknadsdagen 1936. Det året härjade en barnförlamning, en epidemi ett par snäpp under en pandemi men illa nog. Premiären fick skjutas på 14 dagar på grund av smittorisken. Tegnells farfarsfar bestämde.

*
Som medlem i Tankesmedjan Årjäng Förr delar jag med fem andra kultursnubbar ett problem: Är det meningsfullt att inför den snart stundande julen presentera Schätte Boka? Man lär ju inte kunna ordna ett boksläpp med sedvanligt halvtannat hundratal julklappsspekulanter på plats i biblioteket. Dristar sig ens någon ut i trängseln framfört bokdisken? Tacksam för synpunkter!
 

Trump själv, han ångar på i sin säregna stil. Kanske likt Proppen nervsnittad? Han blir nog omvald. Herreminskapare! Lyckas Tankesmedjan krysta fram sin sjätte bok, hyllar vi honom med det här porträttet. Det gäller att hålla sig väl med dom som makten haver. (Konstnär: Hans Lidén)

   *
Om det inte blir något av med Schätte, Sjunnde, Åttne boka osv kommer jag att, när jag blir gammal, byta fot och skriva om barnbarn. Jag har redan börjat samla på mig en del material. Se här:

VERA,8: - Mamma, tror du på Gud?
MOR, 30+: - Nja, en del gör det, andra inte.
VERA: - Det gör inget, mamma, Gud älskar dig ändå.
*
IRMA,4: - Mamma, den här smoothien är verkligen delikat! (förklarar) - Delikat, det betyder jättegott.
*
MOR: - Ni får inte hoppa sådär i sängarna!
IRMA,4,: - Vi hoppar inte, vi parkourar!
*
LOA,7, till sin tvillingsyster EIRA,7 : - Tänk Liam, honom var det allt synd om, när han kom ny till våran klass. Han kände ingen! Han hade inte ens en tvilling.
*
VERA,8, har kommit ihop sig med IRMA,4: -Mamma, Irma bryter faktiskt mot FN:s barnkonvention om människors lika värde!
*
IRMA,4, tog till saxen och klippte av sig det mesta av håret.
MOR (tröstar efter frisörbesök): - Men, Irma, du är söt ändå.
IRMA,4, - Du mamma, min söthet sitter inte bara i lockarna. Den sitter i hjärtat också!
 

Håll avstånd!


 

26 augusti 2020

Skriv kommentar
Dela med andra!