Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

CALLE LEDER LIGAN

Årjängs championliga leds, när fem tävlingsdagar återstår, av Carl Johan Jepson. Han har samlat ihop till 10 segrar före Magnus Jakobsson (7), som tog en dubbel förra gången. Då var Calle upptagen av Jubileumspokalen på Solvalla, där han körde Handsome Brad. Den styrningen har han enligt min mening fått alltför lite cred för. Han hade föredömligt sparat sin hästs krafter för att på upploppet kunna slingra sig fram till en hedrande femteplats (60.000 kr) före namnkunniga konkurrenter som till exempel Diamanten. Hade lätt kunnat plocka ytterligare någon utan trafikhinder.

Att Calle får behålla topplatsen i vår liga är inte alldeles säkert. Egentligen återstår bara fyra dagar att för hans del göra det på. Marknadsdagen 15 september är nämligen någon sorts breddag med V4 och bara tre lopp utskrivna (möjligheter att dela något av dem finns dock) och 10.000 i förstapris. Jag tippar att det blir gott om folk på platserna den här dagen trots det torftiga utbudet.

Jubel kan det bli för Carl Johan Jepson, när champion 2018 koras den 7 oktober. Och just med Jubel vinner han på Kurt Einevågs bild den 2 juli en av de segrar som kan ta honom till championatet. 

RIS À LA MALTA

Vi hade förrförra gången besök av amatörer från Malta, vilka dock inte fick med sig särskilt mycket hem till Medelhavsön bortsett från souvenirer i form av böteslappar för spödrivning. De risade på rätt duktigt, vilket troligen gör det svårt att ragga uppsittningar för dem vid nästa vänortsutbyte.

På söndag den 26 dennes får vi återigen främmat, denna gång från Jarlsberg, ett årligt utbyte som pågått i massor av år. Hur det än går tror vi oss i alla fall kunna garantera att det inte kommer att viftas med körspöna på det oborstade sätt maltesarna gjorde.

DYRARE PÅ VALLA
Apropå Jubileumspokalen så kan man väl notera att det den dagen skrevs ut betydligt högre böter än i Årjäng, eftersom förstaprisen på Solvalla var av andra dimensioner. En av de energiska italienarna måste ut med 17.000 kronor, om vi inte räknat fel. Tack för det, det är en styggelse att se när man meningslöst piskar trötta hästar.
Själva pokalen vann vår banrekordhållare Propulsion med en centimeter tillgodo på Readly Express. Den senare nödgades springa länge på den aningen tyngre innerbanan, vilket vi tidigt förstod skulle ge detta utslag.

17 augusti 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!