Start
Nyheter Nyheter Insändare Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

BOKslut

 

Många av oss, kanske alla, har under 2017 blivit ett år äldre, en del förhoppningsvis också lite visare. Gott så! Vad tar vi andra med oss från året?

2017 ÅRS REVOLUTION
Från och med nu slipper tjejer i rumpan
daskas och höra: Ställ upp, lilla stumpan!

 

Glad, stolt och barhuvad paraderar Adrian efter sin bejublade seger med Dante Boko i Årjängs Stora 2017 Inte många tänkte på reglementsbrottet som begicks.

BROTT OCH STRAFF

Adrian Kolgjini åkte på 500 kr böter när han tog av sig hjälmen efter Årjängs Stora. Ännu tyngre blir påföljden när han i december på Jägersro testade positivt för kokain. Någon illasinnad jävel hade spetsat hans drink med det förbjudna medlet. (Vi håller tummarna för Adrian!)

Krogregel 1, den viktiga vinken:
Tag aldrig blicken från glaset med drinken!

(Var tredje som dricker i unga år, riskerar fosterskador).

 

KONST UPPÅT VÄGGARNA

Mer och mer har den här invandraren fått mina hjärtesträngar att vibrera. Han blickar så ömt ner på oss alla, onda som goda, från nordväggen på Arvikavägen 5. Hoppas han får behålla färgen i många decennier framöver. Feliz año nuevo, amigo!

Suckande jäntor från vischan och staden;
Guuud, åcken snygging, den där på fasaden!


DET VÄLLER (?) IN MEDALJER
Den värdefullaste utmärkelse en idrottare, verksam i Värmland, kan få, är NWT:s guldmärke för bästa prestation under det gångna året. Vi (Årjängs kommun) kammade visserligen noll 2017 men under de 80 år medaljen utdelats har tre (3) herrar från vår region uppmärksammats. Remarkabelt nog är INGEN av dessa från huvudorten. Och INGEN från Töcksfors heller, det är ännu konstigare. SILLERUD däremot har fått ett märke (1969) genom Åke Wingskog, den fenomenale skidlöparen, slitstark som få. Men KARLANDA står i en klass för sig med två utnämningar, båda till extremt goda representanter för travsporten. Pionjären Erik Persson belönades 1934 och Kalle på Trappa Johansson 1987. Erik från Sönnare Fôss har som bekant lämnat oss och fått ett alldeles eget Memorial, men både Åke och Kalle är vad man kallar still going strong.

Må tjuge-ett- åtta bliva oss huld
Vi suktar, åtrår ett fjärde guld!

Och skulle det skita sig, det där mä gull,
iallefall ge oss vid gränsen en TULL!

(Vi har sen Gustaf V:s dagar väntat på en utlovad, representativ tullstation vid gränsen. Otaliga uppvaktningar, senast av vårt råd Schützer, har företagits utan tillstymmelse till resultat. Fast jag vet inte säkert om det är samma jury som delar ut NWT:s märke).

 

Åke Wingskog, av NWT:s Fritz Arenö plåtad på travbanan i Årjäng efter en av många skidlopp han vann under en lång karriär. Till höger Arne Karlsson, bryggarsonen, som i fjol återkom till banan och i samband med firandet av sin 70-årsdag visade ett eminent tömlag och segrade i ett rafflande ponnylopp. Reservation: Det kan ha varit Arnes tvillingbror Per, också han 70, som vann loppet. Redaktörens externminne är inte helt oskadat.

VATTENSKADOR?
Urvattnat kan man möjligen befara att travets V75-koncept kan kännas när man ser programmet från danföredan till nyår: 23 dec Axevalla, 24 TRAVFRITT!!, 25 Umeå, 26 Solvalla, 27 Bjerke, 28 Åby, 29 Momarken, 30 Halmstad och 31 Örebro.
Men OBS! det är helt tillåtet att kika på nåt annat i teveapparaten, ingen behöver glo på allt i travväg! Och den grupp som kallas spelarkollektivet och satsar på allting som rör sig, den gruppen har inte, vad jag känner till, kommit med några invändningar, fast ganska många av löpningarna, särskilt i de högre divisionerna, knappast håller V75-klass.

GLUGGEN med GLÖGGEN
Samhällets stöttepelare
äro vi, lojala spelare.
Varför? sitter vi och grunnar
tillåts inte spel på hunnar?
Kan få rum på många ställen,

till exempel julekvällen?
(Med dubbel Vovvovpott och ballonger till barnen)


PREMIÄR
11.30 är starttiden för Karlanda Travklubbs tävlingar lördagen den 6 januari 2018. Plats: Årjängstravet. Utan V75, men med rutinerat folk i tornet. Så här såg det ut för ett år sedan. Tina knäppte gubbarna.

25 december 2017

Skriv kommentar

Trilling?

frågar sig

Postat av Bengt Kroken Nilsson den 11 januari 2018

Höjt Kroken.

Måste säja att Willy Johansson från Glava va väldigt likt Arne.

Vill bara friska upp ditt minne med att det var jag som vann travloppet.

God fortsättning önskar Per Karlsson

Postat av Per Karlsson den 9 januari 2018
Dela med andra!