Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

BARA BÄST

 

                                                                
Sveriges bästa travhäst PROPULSION fick i år en betydligt förmånligare löpning än i fjol, då han efter en formidabel spurt förlorade knappt mot Dante Boko. Just denne Dante var det som tillsammans med Adrian Kolgjini i årets storlopp drog upp en våldsam 1.06- öppning och utmanade Arazzi Boko/ Kontio om ledningen. Väldigt oväntat hade fjolårsvinnaren trots detta sedan krafter kvar till en avslutning som gav tredjeplatsen. Nadal Broline, bättre än någonsin, hade ett litet grepp 220 m kvar, men Propulsion står ingen emot, när han fått slagläge. Den som betvivlar det kan ju kika på en inspelning från Hugo Åbergs Memorial (Åbergs Minne kanske det döpts om till nu? Är memorial ett fult ord?), där motståndarna fick spela statistroller på upploppet.

En liten poäng är att trion i topp även var bland de främsta förra året. (Ringostarr Treb, trea 2017, kom inte tillbaka i år, men han får trösta sig med segern i Elitloppet).

Sen 20-talet år tillbaka ger som bekant seger i Årjängs Stora en plats Åbergs, ett samarbete banorna emellan som definitivt varit fruktbart. Propulsion behövde i och för sig inte nyttja den friplåten, han hade redan en biljett som Jägersro-loppets fjolårssegrare.

Stall Zets amerikanare har sedan han kom till Sverige för knappt tre år sedan nästan alltid körts av Örjan Kihlström, men faktiskt har ett par herrar ytterligare vunnit löp med honom: hans tränare Daniel Redén och Ulf Ohlsson. Prissumman är numera uppe i drygt 18 miljoner. Foto: Björn Martinsson

 


YNGST OCH BÄST
Jakt, Attack, Spaning är uppgifterna för SAAB:s stolthet, flygplanet efter vilket en mycket duktig 4-årig B-ponny döpts. Yngst och minst rutinerad av alla hade JAS Gripen och Paula Christiansson inte minsta besvär att i överlägsen stil ta hem Årjängs Lilla Sprinterlopp 2018. Vinnartiden 1.58,3 betydde en rekordförbättring med 6 sekunder och vinsten var sjätte raka för Åby-hästen.

Årjängs Damklubb sponsrade segertäcket i Årjängs Lilla, där sprintermästaren på Kurt Einevågs skojiga bild har fullt schå att gräva sig igenom den pampiga lagerkransen. Det lyckades till slut. GRATTIS! 

4 augusti 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!