Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

ATTRAKTIVA LAPPAR SPRIDS

   

Med Mors Dag och Elitloppet på Solvalla, preparéloppet inför Årjängs Stora, avklarade tar jag mig redan nu friheten att dela ut en bunt hemslöjdade cerise (till åminnelse av fågelvikaren Arvid Larssons vindsnabba sto Cerise) biljetter till vårt storlopp lördagen den 14 juli. Alla de tre på Vallas prispall var ju som bekant med oss redan 2017.

RINGOSTAR TREB var visserligen bara trea i fjol i Årjäng bakom Dante Boko och Propulsion men tycks ha förkovrat sig och är värd en biljett. Håll till godo!
DANTE BOKO är titelförsvarare och hälsas välkommen åter tillsammans med Kolgjini Jr. Men, Adrian, ta inte av dig hjälmen, det kostar skjortan! (Fast märkligt nog är det kostnadsfritt att vid målgång sträcka upp ett ben mot skyn, vilket egentligen borde vara betydligt riskablare ur säkerhetssynpunkt).
NADAL BROLINE har segrat i Årjäng (juli 2015) fast han i fjol bara var fyra i vårt storlopp. Förra helgen trea på Valla. Ett steg uppåt. Cerise lapp!
PROPULSION svarade på Solvalla för en nästa lika svettig avslutning som den han visade upp här i fjol. Betänk att Årjängs upplopp är 205 meter långt jämfört med Vallas ynka 196!
Göran Antonsen är van att vinna löp i Årjäng. I Årj Stora slipper LIONEL heat 2, tänk på det, Göran. Och Mysen ligger ju i stort sett på cykelavstånd. Ta chansen!
PASTORE BOB
kan flytta på sig, det såg vi, och jag skulle tro att Nordmarken med alla oss gammellutheraner skulle vara en fin miljö för en kyrkans man.
MAORI TIME
från andra sidan klotet lär skola bli kvar ett tag i Sverige. Slipper nog snöplig startgalopp på E18-sidan i Årjäng. Welcome, my Aussie friend!
READLY EXPRESS kan behöva en urblåsare inför Åbergs. Eller?
 

BOLD EAGLE kommer nog inte. Jag kan förresten inte det franska ordet för cerise. Kan det heta likadant?

Ett par läckert färgade inbjudningskort till behåller jag än så länge i lomma. Det finns sammanlagt 10 st att tillgå. Ett ska nog gå till Tarzan Melander.


 

TRÄNARKOMET?
Det är frestande att redan nu utnämna BIRGER PETTERSSON WIIK till årets komet inom tränarbranschen. I hans vård finns stoet KIM KLIPP, ett nervknippe efter Zolo Boko, som inte varit möjlig att få i stridbart skick på bortåt två år. Alla visste att hon besatt inneboende resurser, men därifrån och till att få henne till start verkade avståndet oöverkomligt.
Birger tog hem henne till Gryttom, längst i sydost i Karlanda församling. Gryttom erbjuder gott om nästan trafikfria vägar, där hustru Maja genom många och långa ridturer kunde bygga upp kondition och psyke på den idag 6-åriga märren. På Björn Martinssons bild från Åmål visas resultatet. Seger på Åmål den 11 maj till 17,56 i odds och strålande glädje från Maja, Birger och körande Kristian Lindberg. Inte mindre glad är dottern Ida, snart 8, en av många duktiga elever i Travskolan.

BPW har en starthäst till i stallet: Tindra Star. Måndagen den 28 maj var det dags för henne att få segerdefilera för första gången detta år, Pokalåret. Det skedde på Färjestadsbanan i Karlstad. 


Det finns alla skäl i världen att följa fortsättningen för Birger Pettersson Wiik, han som mycket väl kan bli Årets Komet!


 

HAGBERG ÄR MED
Jag tippar att inte alltför många vet att norskregistrerade COKTAIL FORTUNA med tre färska V75-segrar och bortåt 1,8 miljoner på banken, har Årjängsanknytning. En delägare är nämligen CHRISTER HAGBERG. Han ingick som junior i den absoluta svenskeliten i kastgrenar, men är numera sysselsatt inom bankvärlden, senast jag pratade med honom bosatt i Wimbledon utanför London, ett rejält diskuskast från centrecourten. Med rötter i Holmedal är det inte på något sätt märkligt att han riktat intresset mot travvärlden (Sanda Racing m fl konstellationer).
Coktail Fortuna är född i Holland med Love You som pappa. Som 9-åring har han hos Robert Bergh verkligen tänt till och dragit in merparten av sin prissumma. Under Elitloppslördagen kom den pampige fuxens senaste 300.000 kronor efter tidig ledning.
På bilden paraderar Coktail och Robert på Åby 12 maj.
Grattis, Christer!

 

  

28 maj 2018

Skriv kommentar
Dela med andra!