Start
Nyheter Nyheter Insändare
fb
Debatt/insändare Kalender Företagsbloggar Blogglänkar Länkakatalog RSS

ÅSIKTSLÅDA mars

Käre, goe redaktörn!
Rent villrådig är jag om hur jag ska tycka och tro i dagsaktuella frågor. Jag har sammanställt ett kollasch av rubriker, som jag gärna vill kunna diskutera med mina bekanta kring. Men vilka åsikter lämpar sig? Jag saknar egna. Politiskt korrekta, förstås. Jag litar helt och fullt och fast på hanses omdöme. Redaktörn skriver så bra.

 

Svar till ”Rent villrådig”.
Tack för ditt brev. Det är så smetigt lismande formulerat att jag i förstone misstänkte att jag skrivit det själv. Men så är det inte. Jag skulle ALDRIG stava collage på det sätt du gör!   Lex Aino (Strömberg, realskolelärarinna).
Dra nu inte slutsatsen att jag till allt annat är en besserwisser (spränglärd) för det är jag definivt icke! Nej, jag är bara en helt vanlig influencer.

NEDERSTIGEN
Du tycks ha uppfattningen att jag är nån sorts Gud Fader. Även det är en grav missuppfattning. Nej, denne heter Zlatan i förnamn och har nu, i god tid före påsk, i frälsande syfte på fjärde året nederstigit till oss för att bringa lite stadga i fotbollslandslaget. Ingjuta framtidstro. Halleluja!

Här har jag ett par påpek. Nynedstigne Gud Z är 40 år gammal, vilket för en fotbollsspelare motsvarar 80 för en joggare i Lidingöloppet och 110 i boule. Tänk därför på att HÅLLA AVSTÅND när Gud står där i straffområdet och väntar på höjdbollar! Detta MÅSTE nödtvunget inskärpas hos motståndarlaget och framförallt hos domarkåren! Vi måste värna om våra allra sköraste äldre. Rött kort direkt för den som inte iakttar denna distansrekommendationsregel.  RESPEKT!!

GOD IS BACK

 

Så i korthet något om dina uppklistrade rubriker.


CARL-HENKE PYTSAR UT…BERÄTTIGAT STOLT
Är det så himla konstigt att Calle Svanberg är lite stolt när han får pytsa ut ett antal miljarder till sina trogna aktieägare? Tycker inte det. Säkert var han ganska lessen när han i fjol tvingades stå där med Volvokepsen i hand och be om en slant? Betala tillbaka? Ja, det hade han säkert velat göra, men gällande bidragsbestämmelser tillåter inte sådana överföringar. Så är det bara.

 

 

Nedannämnde Göran är ingen vanlig småbrukare och är därför inte med på den här Blomskogsbilden från Sundsbyn. Skolan i bakgrunden. Sara Sandersson har maken Herrud med skarpslipad lie till vänster, medan en mittbenad skollärare Moritz Sundbro ler så glatt på andra sidan. Det syns inte på bilden, men han hette faktiskt Olsson när trion förevigades. Moritz var till mycket annat en eminent fotbollspelare, rent av i Årjängs IF. Halvback som ibland flyttades upp i kedjan. Eller om det var tvärtom. Kanske mest högerytter? Vem tog bilden? I alla fall inte Ann-Sofie Bäck, men det var hon som lade in den i Face-boken.

GÖRAN STÄLLER UPP
Att Swedbank, tidigare uppmärksammad för medhjälp till aktiva penningplaceringar (tvätt), gör som Volvo och rikligen belönar sina ägare, det har bankens VD fått kritik för. Men styrelseordförande Göran Persson ställer rakryggat upp tätt bak ryggen på sin tjänsteman och ger vederbörande sitt fulla stöd. Fint gjort.

(Detta är samme Göran som var skolminister på 80-talet och kommunaliserade den svenska skolan, något jag inte har minsta tanke på att någonsin förlåta honom. Sen blev han godsägare och – men det vet jag inte, gissar bara – politisk vilde. Bondeförbundare?

Nu vill visst några virrpannor gå vidare och låta kommunerna sköta även läkarrekryteringen till alla äldreboenden. Tackålov att man inte närmar sig pensionsåldern!)


PAPPAS PÔJK
Att danskarna trakasserar alla oss svensktalande, det vet vi. Själv funderar jag på att övergå från favoritpilsnern Carlsberg Sort Guld till Pripps Blå, när jag ser hur dom bemöter pappas pôjk i nyaste Mersan, när han råkar dra på i 274 km/tim i Öresundstunneln. Dom drar in hans körkort i Dk och vill att Sverige också ska pricka killen, som nog innerst inne är en reko grabb, vilket alla som klarar att stava till Stureplan kan intyga. Och märk väl, han hade fått pappsingens lov att låna kärran, så det rörde sig inte om något olaga tillgrepp!

(En genuint småsint person påstår nu att Carlsberg köpt upp vårt äktgöteborgska Prepps, men det tror jag inte en sekund på. Fake news så det skriker om det! Skulle det mot förmodan vara sant skiftar jag tvärt till Brukets Pilsner från Långserud. Det kanske jag gör ändå, förresten. Go drecke).

 

SOCIALCHEF FICK SPARKEN FÖR ETT PAR SPRUTOR
Man slår sig för pannan. Aj!

Över vad ska en CHEF få bestämma?

(Här kan jag själv stiga in i vittnesbåset och lämna besked: SKURTRASOR!
Under ett läsår på 1970-talet vikarierade jag nämligen – det var brist på kompetent folk - som Förste rektor tillika skolCHEF i en västvärmländsk kommun.
En vaktmästare vid en bygdeskola ringde 21.30 en kväll och krävde att jag på stående fot skulle fatta ett viktigt beslut. Hennes förråd av skurtrasor var tomt och behövde fyllas på. Fick hon (min) tillåtelse att i lanthandeln köpa en 5-pack trasor i stället för sedvanliga 2-pack?

Det ställningstagandet grejade jag helt enkelt inte. Beslutsångest. Gick i väggen. Smack!)

Ska verkligen inte en SOCIALCHEF få avgöra vilka som ska erhålla några sketna sprutor vaccin? Med gnällig käring och snoriga ungar därhemma måste han ha rätt, ja, SKYLDIGHET, att för en gångs skull tänka på sig själv och sin familj och utan att riskera klander bespruta sig och sina nära och kära. I stället för att kanske tvingas forsla en hel kartong godis från Astra Zeneca till sopstationen, miljöfarligt avfall. Svaret ger sig självt.

Hoppas bara att stackarn inte trasslar in sig i fallskärmen.

 


HÅLLA HANDEN
”Rent villrådig” ber mig slutligen att, med facit nästan tillgänglig, välja vem av alla våra dokumenterat pandemiduktiga handlingskraftiga partiledare, jag allra helst hade velat ha att hålla i hand, om jag nu inte haft Stefan Löfvens svetsarnäve att krama. Trots 54 coronaveckors betänketid är det för mig helt omöjligt att namnge någon som höjer sig över mängden. De är så himla bra allihop. Möjligen, möjligen med ett litet plus för fru Busch. Hon vill i alla fall alla åldringar väl. Vill inte se dom sitta där och huttra i sina gamla ruckel. Den som kallar henne bitch skulle jag med berått mod vilja knacka till med ett järnrör.

18 mars 2021

Skriv kommentar
Dela med andra!